Foto: Shutterstock un LIGA.Life, kolāža
Leģenda par Ukrainas mājsaimnieci, kas notriekusi uzbrucēju dronu ar konservētu gurķu burku, nav nekāda leģenda. Ukraiņu portāls "Liga.Life" atradis kaujinieciski noskaņoto omīti un noskaidrojis svarīgas detaļas par lieliski tēmēto uzbrukumu.

Uzzinot par neparasto Kijevas omītes kauju ar dronu, protams, zibenīgā ātrumā parādījās dažādas mēmes un karikatūras, viena par otru labāka.


Izrādās – fake news! Redz, tā tās maldu ziņas izplatās... Jo patiesībā, kā portālam pastāstījusi omīte, tie nebija konservēti gurķi! Tie bija tomāti!


Lūk, ko portālam pastāstījusi pati drona notriecēja Oļena: "Bija krēsla, saule vēl nebija uzlēkusi. Sēdēja uz balkona un smēķēju. Redzu, ka kaut kas gaisā lēni peld. Sākumā domāju, aizšauta vārna. Un tad es izdzirdēju dūkoņu."

Tad viņa saprata, kad tas nav nekāds putns, kas planē viņas priekšā. Gan jau dzīvoklī būtu kaut kas atbilstošāks, ar ko iemest dronam, stāsta sieviete. Taču tajā brīdī domāt nebija laika. Uz balkona bija izliktas tomātu burkas. Oļena paņēma vienu un svieda pa dronu. Esot bijis bail – ja nu no tā drona sāk šaut?

"Žēl par tiem tomātiem... Tie bija tomāti ar plūmēm, mani mīļākie. Litra burka," saka Oļena. " Nezinu, kur radās tās pasakas par gurķiem."

Pēc tam Oļena kopā ar vīru savāca stikla un drona lauskas, lai pagalma suņi un kaķi uz tām nesagrieztu ķepas. Izkaisījuši drona paliekas dažādās atkritumu kastēs, baidoties, ka varbūt kāda elektronika vēl darbojas.

Pēc Oļenas teiktā, dronu, visticamāk, palaiduši marodieri, kuri meklē dzīvokļus bez saimniekiem. Viņa pamest Kijevu un savu māju netaisoties.

Mēs nezinām, vai Oļena joprojām var uzturēties savā dzīvoklī. Taču viens ir skaidrs: jau tagad viņa ir viena no kara laika leģendām, un konservēti tomāti ar plūmēm litra burkā – viņas mīļākā recepte – ir vēl viens apliecinājums ukraiņu sieviešu drosmei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!