Vakar, 11.martā, "Promenade Hotel" restorānā Liepājā tikās apvienība "Valmieras rajons", no kuras zināmākais ir populārais pavārs Mārtiņš Sirmais, lai apspriestos par to, kur vasarā pilsētā varētu atvērt pop-up restorānu, vēsta portāls "irLiepaja".

Sirmais, Dikļu muižas mārketinga vadītājs Guntars Kāpostiņš un "Promenade Hotel" restorāna direktors Jānis Ierasts, dizainers Dāvis Doršs (apvienība "Valmieras rajons") Liepājā bija ieradušies, atsaucoties pašvaldības aicinājumam.

Iecerēts, ka Liepājas pop-up restorāns būs atvērts trīs dienas un tajā strādās pieci labākie Latvijas šefpavāri, portālam teica Sirmais.

Viens no šiem pieciem būs vietējais, un, visticamāk, – "Promenade Hotel" restorāna "Piano" šefs Edgars Pētersons.

Izbraukājuši un izpētījuši Liepāju, pašvaldības aicinātie viesi aizvien vēl nespēja izlemt, kur restorānam piemērotākā vieta. Iespējams, tā varētu būt kāda noliktava vai vecais cirks ostmalā. Skaidrs ir viens, ka restorāns būs atvērts vasaras sezonā.

"Šis nav iecerēts kā biznesa projekts. Tas ko vēlamies, ir radīt garšas piedzīvojumu neierastā vidē," teic Sirmais, piebilstot, ka augstas klases pavārmākslu ne visur var nodrošināt, taču šis būs gadījums, kad tieši tādu restorāna apmeklētāvi varēs gūt.

Pērn "Valmieras rajons" pop-up restorāns divas dienas bija atvērts Valmierā. Vēl iepriekš – Burtniekos, muižas tējas paviljonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!