Foto: Shutterstock
Svētdien, 27. septembrī, no pulksten 10.00 līdz 16.00 Latvijas Etnogrāfisko brīvdabas muzeju pieskandinās skaļa līksmība un ražas svētkus kuplinās Latvijas lauku labumi un amatnieki ar keramikas, koka darinājumiem un rotām.

Miķeļdienas tirgū būs iespējams iegādāties gan miežu plāceņus, sieru, gaļu, kūpinātas vistiņas un rudzu maizīti, gan medu, priežu čiekuru un mežrozīšu sīrupu, vitamīniem bagātas dabīgās sulas un veselīgos gardumus no kaņepēm. Piedāvājumā būs arī konservi un sālījumi, Latvijā ražotas mērces un garšvielu maisījumi. Būs arī kāpostu pesto un čipsi, mazāk ierasti salāti un to dīgsti. Svētku noslēgumā būs mielošanās ar rudens zupu.

Miķeļa diena ir rudens saulgrieži un simbolizē lauku darbu pabeigšanu, bagātīgu mielastu un skaļu līksmību. Šis ir pats raženākais laiks, kad svinēt precības, tāpēc šogad rudens ražas svētkos ieskanēsies arī kāzu dziesmas, talku balsi un lustīga tirgus mūzika. Ražas svētkos varēs sadziedāties ar folkloras kopām, savukārt mazie svētku viesi varēs piedalīties zīļu darbnīcā un izmēģināt veiklību senajās spēlēs.

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!