No panko līdz želatīnam plāksnēs: pieci produkti, kas noderēs gatavošanā
Foto: Shutterstock

Kulinārijas horizontiem paplašinoties, arī mūsu virtuvēs bez sāls, pipariem, tomātu mērces un dzeramās sodas parādās aizvien jaunas sastāvdaļas, kas nepieciešamas kādas iekārotas receptes pagatavošanai. Tāpēc šoreiz par piecām sastāvdaļām, kas nu jau kādu laiciņu vairs nav nekas jauns un ir atrodamas veikalu plauktos – atliek tikai tā uzmanīgāk meklēt!

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Panko

No panko līdz želatīnam plāksnēs: pieci produkti, kas noderēs gatavošanā
Foto: Shutterstock


Panko ir japāņu gaumē pagatavota rīvmaize, kas tiek izmantota dažādu panējumu gatavošanai. Ar ko tā atšķiras no citiem rīvmaizes veidiem? Panko tiek gatavota no baltmaizes, kurai ir nogriezta garoziņa. Tādā veidā rīvmaizes pārslas ir visas vienas konsistences, gaisīgas un ļoti kraukšķīgas.

Kādiem ēdieniem izmantot panko? Tā kā panko neuzsūc tik daudz taukvielu, kā citas rīvmaizes, tās panējumā būs izteikti kraukšķīgākas. Panko noderēs kā eļļā ceptiem gaļas gabaliņiem, tā dārzeņiem, piemēram, krāsnī ceptiem sparģeļiem.

Kur nopirkt? Lielākajos pārtikas veikalos un internetā, piemēram, šeit.

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

Tags

Sarakstu karuselis
0
Vusteras mērce
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.
Lasi vēl
 

Comment Form