Foto: Shutterstock
Būšu atklāta un teikšu, ka Covid-19 pandēmijas laiks ir emocionāli grūts: gan esmu piedzīvojusi paveca tuva cilvēka saslimšanu un mocības līdz izveseļošanās brīdim, gan manu draugu vidū jūtama nervozitāte, ko izraisa satraukums, neziņa un bailes. Pandēmija daudz ietekmējusi arī ikdienas dzīvi – atcelti koru mēģinājumi, atpūsties ārzemju ceļojumos šobrīd nav iespējams, ierobežotas iespējas apmeklēt pasākumus, sirreāla sajūta ir apmeklēt teātri, kur līdz šim pārpildītās zāles vietā redzu vien nedaudzus izrādes apmeklētājus. Pandēmijas ierobežojumi atņēmuši iespēju gūt dažādas baudas, piemēram, baudu satikties ar draugiem restorānā. Man tā ir baudas gūšana, bet restorāniem šis ir izdzīvošanas laiks. Neziņā, kas notiks tuvākajos nesezonas mēnešos no janvāra līdz martam. Kādas ir restorānu darbinieku sajūtas, vai restorāni vispār spēj pielāgoties pandēmijas radītajiem ierobežojumiem vai vienkārši cīnās par izdzīvošanu, nezinot, kas notiks tālāk?

Pandēmijas ierobežojumi atņēmuši iespēju gūt dažādas baudas, piemēram, baudu satikties ar draugiem restorānā. Man tā ir baudas gūšana, bet restorāniem šis ir izdzīvošanas laiks. Neziņā, kas notiks tuvākajos nesezonas mēnešos no janvāra līdz martam. Kādas ir restorānu darbinieku sajūtas, vai restorāni vispār spēj pielāgoties pandēmijas radītajiem ierobežojumiem vai vienkārši cīnās par izdzīvošanu, nezinot, kas notiks tālāk?

Mani patiesi pārsteidza "Riga This Week" galvenā redaktora Rodiona Šehovtsova, kura darbs prasa apmeklēt Rīgas restorānus, novērojumi, ka nekas apmeklētāju ziņā neesot mainījies. "Es tiešām daudz restorānu apmeklēju – katru dienu. Un restorāni ir pārpildīti, protams, ievērojot to, cik pieļauj pandēmijas ierobežojumi. Restorānu kā reklāmdevēju tirgus ir krities, bet apmeklētāju skaits – nē! Rīdzinieki staigā uz restorāniem ļoti aktīvi. Īpaši uz tiem, kas atrodas Antonijas, Elizabetes, Dzirnavu ielas rajonā. Pēdējo mēnešu laikā atvērti 12 jauni un ļoti nopietni restorāni, kuriem bijis liels ieguldījums," stāsta Rodions.

Emocionāli gluži pretēju situāciju iezīmē Daugavpils kaķu kafejnīcas "Kotoffski" īpašniece Anita Ozoliņa: "Mums tiešām jācīnās par izdzīvošanu! Ja brīvdienās vēl ir apmeklētāji, tad darbdienās visā Daugavpilī kafejnīcās ir ļoti mazs apmeklējums. Mēs visu darām saskaņā ar valstī noteiktajiem pandēmijas ierobežojumiem, un mēs nezinām, kā būs rīt."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!