Pavārus aicina pieteikties konkursam 'Mana novada garša'
Foto: Publicitātes foto

Jau otro gadu Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs sadarbībā ar Pavāru klubu pasākuma "Novada Garša" programmā aicina publiskā ēdināšanas sektora pavārus piedalīties konkursā "Mana novada garša".

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Konkursā var piedalīties ikviens kvalificēts pavārs bez vecuma ierobežojuma, kurš vismaz pēdējos divu gadus strādājis par pavāru publiskā sektora ēdināšanas uzņēmumā (skola, bērnudārzs, slimnīca, armija, sociālais aprūpes nams, ātrās apkalpošanas pusdienu centrs).

Šajā izaicinājumā Latvijas skolu, bērnudārzu vai ēdināšanas uzņēmumu komandas profesionālu šefpavāru vadībā gatavos trīs dažādus ēdienus, lai noskaidrotu, kura novada – Zemgales, Latgales, Kurzemes vai Vidzemes – pavāri uzvarēs, saņemot vērtīgas balvas, kā arī ceļojošo balvu "Sudraba katls", un gūstot vērtīgu pieredzi un jaunas zināšanas.

"Noteikti aicinu kolēģus – skolu, bērnudārzu pavārus uzdrošināties piedalīties šajā konkursā! Tā ir lieliska iespēja gūt jaunu pieredzi zinošu mentoru vadībā," saka Maija Zumente, Valmieras PII "Vārpiņa" pavāre, kura pērn konkursā ieguva 2. vietu.

Savukārt konkursa uzvarētāja – Rekovas vidusskolas pavāre Maija Priedeslaipa uzsver: "Noteikti piedalieties! Tas ceļ pašvērtējumu, jo saproti, ka neesi pēdējais šajā arodā. Tā ir iespēja izzināt jaunas lietas, ieraudzīt to, kā it kā nevajadzīgus smalkumus ērti ieviest arī mūsu virtuvē."

Konkursa mērķis – veidot un attīstīt pavārmākslu Latvijas publiskajā sektorā, ceļot šī aroda prestižu, kā arī atbalstīt Latvijas zemnieku un mājražotāju sadarbību ar ēdināšanas uzņēmumiem. Pieteikšanās konkursam notiek līdz 15. jūlijam. Konkursa fināls notiks 1. oktobrī Rīgā, Hanzas peronā.

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

Tags

Konkurss
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form