Foto: PantherMedia/Scanpix
Lai zaudētu liekos kilogramus, vērts likt lietā ne tikai savas zināšanas par veselīgu un aktīvu dzīvesveidu, bet arī pāris viltības, kas svara zaudēšanu atvieglos. Šai sakarā portāls "Women's Health" piedāvā piecus zinātniski pamatotus brokastu ēšanas ieteikumus, kas veicinās liekā svara zudumu.

Arī ēdiena izmēram ir nozīme

Kā liecina pētījumi, izvēloties lielāka izmēra kukurūzas pārslas, apēdam mazāku to porciju un attiecīgu – kaloriju. Savukārt smalkāka izmēra pārslas bļodiņā tiek iebērtas lielākā daudzumā, attiecīgi rezultējoties lielākā uzturvērtībā, kas ne vienmēr ir vajadzīga.

Uzdrošinies ēst vairāk

Protams, bagātīgākas brokastis nozīmē vairāk kaloriju, tomēr pētījumi liecina, ka cilvēki, kuri brokastīs apēda 700 kaloriju, pusdienās – 500 un vakariņās – 200, svaru zaudēja krietni ātrāk un efektīvāk nekā cilvēki, kuri brokastīs apēda 200 kaloriju, pusdienās – 500 un vakariņās – 700 kaloriju.

Tā iemesls ir mūsu vielmaiņa, kas rīta pusē ir krietni ātrāka nekā pēcpusdienas un vakara stundās.

Izvēlies olbaltumvielām bagātus produktus brokastīs

Pētījumos atklāts, ka cilvēki, kuri brokastīs ēduši produktus, kas galvenokārt satur olbaltumvielas, dienas laikā uzrādījuši krietni mazāku vēlmi našķēties, kā arī apēduši mazāk kaloriju kopumā.

Sviesta vietā izvēlies zemesriekstu sviestu

Tas stabilizēs cukura līmeni asinīs, dos enerģiju, kā arī mazinās vēlmi knakstīties ap saldumiem vakarpusē, radot ilgāku sāta sajūtu. Vien atceries, ka vidēja lieluma maizes šķēle, kas apziesta ar zemesriekstu sviestu, satur 190 kaloriju!

Labākā izvēle – auzu pārslas

Ogļhidrātiem un šķiedrvielām bagātās auzu pārslas sniegs enerģiju un sāta sajūtu, ilgāk atturot tevi no nākamās maltītes, kā arī uzlabojot vēdera darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!