Pieci pareizas alus baudīšanas likumi un seši maz zināmi fakti par putojošo bairīti
Foto: FraserElliot / cc

Kaut arī alus popularitāte Latvijā un pasaulē strauji pieaug - mūsdienās alus ir trešais populārākais dzēriens pēc ūdens un tējas, tā lietošanas paradumi gadu gaitā ir būtiski mainījušies. Gaidot Līgo un Jāņus, Lido alus darītava izpētījusi un apkopojusi interesantus faktus par alu, ar kuriem nu iepazīstina plašāku publiku. Piemēram, tikai retais zina, ka pirmie profesionālie aldari bijušas sievietes, senāk ar alu ārstēja mēri un holēru, bet līdz šim stiprākais izgudrotais alus satur 67,5% alkohola.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Mūsdienās alus visbiežāk ir maltītes sastāvdaļa – to dzer, ēdot šašliku, kaltētas zivis, ķiploku grauzdiņus vai kartupeļu čipsus, bet viduslaiku Eiropā ar alu ārstēja mēri un holēru, jo toreizējie mediķi šim dzērienam piedēvēja ļoti spēcīgas dziedinošas īpašības. Un viņiem bija zināma taisnība, jo mazās devās nefiltrēts alus tiešām ir ļoti veselīgs – tas satur daudz vērtīgu vitamīnu un minerālvielu, piemēram, folskābi, hromu un cinku, kas uzlabo sirds un smadzeņu darbību, kā arī garastāvokli un kopējo labsajūtu. Turklāt alus raugs ir vienīgais dabīgais B vitamīnu avots.

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

Tags

Alus Jāņi Sarakstu karuselis
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form