Foto: Shutterstock

Sestdien, 1. augustā, Rēzeknē norisinājās jau ceturtais Rimi Latvia rīkotā konkursa Latvijas gardākā kūka pusfināls. Arī šoreiz tika izvēlētas divas kūkas - uzvarētājas, kuru receptes autori ar savu veikumu dosies uz finālu, kur savā starpā par gardākās kūkas Latvijā titulu spēkiem mērosies kopā desmit dalībnieki. Šoreiz labākās bija Ilze Rudziša no Rēzeknes ar kūku "Svaigais citronu mākonis" un Marta Rubina no Krustpils novada ar kūku "Martas kūka".

Pusfināla uzvarētājas tālāk dosies uz finālu Rīgā, kas notiks 15. augustā. Veicināšanas balvu šoreiz saņēma Jevgeņija Zaiceva no Rēzeknes par savu kūku "Šokolādes kārdinājums". Arī šoreiz kūku garšas bagātību, oriģinalitāti, vizuālo noformējumu un cepēja meistarību vērtēja Rimi Gardēži eksperti - ēdiena mākslas kritiķe Signe Meirāne, garšu eksperte Ilze Jurkāne, Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs, dziedātājs Roberto Meloni un citi.

"Pēc uzvaras Latgales pusfinālā jūtos pārsteigta, jo nemaz necerēju uzvarēt – devos ar mērķi tikai piedalīties. Lai gan pati kūkas cepu jau kopš 11 gadu vecuma, tomēr citas dalībnieces saredzēju kā daudz profesionālākas un pieredzes bagātākas. Neskatoties uz satraukumu pilno rītu, viss izdevās kā plānots. Iespējams, ka žūrijas atzinību manis gatavotā kūka ieguva, jo bija dabīga un vienkārša – gatavota lauku stilā un pasniegta uz koka paliktņa kopā ar biezpiena bumbiņām," par savu veikumu stāsta Marta Rubina, kura kūkas recepti aizņēmusies no savas vecmāmiņas un izstrādā jau trīs gadus.

Ilze Jurkāne norādīja, ka izvēlēties vien divas labākās kūkas neesot bijis viegli, taču viņas favorītkūka "Svaigais citronu mākonis" sakritusi ar citu žūrijas locekļu viedokli. Burvīgs konkursa notikums bijis arī dalībnieku dažādība – šoreiz konkursā piedalījusies pat vesela saime – Skudru ģimene rosījās konkursā pilnā sastāvā.

Ceturtajā konkursa pusfinālā piedalījās kopumā astoņi dalībnieki. Nākamais un pēdējais konkursa pusfināls notiks 8. augustā Valmierā, pēc kura tad arī noskaidros Latvijas gardāko kūku 15. augustā finālā Rīgā.

Iedvesmojies no konditoriem, un pagatavo arī kādu kūku pats, idejas smeļoties Tasty.lv recepšu krājumos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!