Foto: Shutterstock
Jau ziņots, ka pastāv risks, ka "Kinder" zīmola šokolādē varētu būt salmonellas baktērijas. Vai tiešām Lieldienu zaķim būs jāiztiek bez "Kinder surprise" šokolādes olām?

"Delfi Bizness" jau vēstījis, ka uzņēmums "Fererro" ir atsaucis no tirdzniecības visus Beļģijas Arlonas fabrikā no 2021. gada 15. oktobra līdz 2022. gada 10. janvārim ražotos "Kinder" zīmola šokolādes izstrādājumus, tostarp "Kinder surprise" šokolādes olas ar rotaļlietām, jo pastāv risks, ka tie varētu būt piesārņoti ar salmonellas baktērijām.

Aptaujājām lielāko veikalu tīklu pārstāvjus, lai noskaidrotu, vai Beļģijā ražotas šokolādes olas pie mums vispār nopērkamas.

Juris Šleiers, "Rimi Latvia" sabiedrisko attiecību vadītājs saka: ""Kinder suprise" šokolādes olas mums piegādā SIA "Eugesta un partneri". Esam ar viņiem sazinājušies un viņi apliecināja, ka prece, ko esam saņēmuši nav ražota konkrētajā Beļģijas ražotnē." Šleiers arī citē pašu piegādātāju atbildi:
"Atsaukums šiem produktiem attiecas uz "Kinder surprise" produktiem, kas ražoti citā rūpnīcā nekā tie, kurus izplatām Baltijā, līdz ar to arī partijas numuri ir citi. Tādējādi šis atsaukums neattiecas uz "Eugesta un partneri" piegādātajiem "Kinder surprise" produktiem."

Zane Neļķe, "Lidl" korporatīvās komunikācijas departamenta vadītāja skaidro situāciju "Lidl" veikalu tīklā: "Šonedēļ veikalos ir pieejamas "Ferrero" ražotās "Kinder" šokolādes olas (220 g jeb lielās). Sazinājāmies ar ražotāju, kas apstiprināja, ka šīs konkrētās šokolādes olas nav skarto produktu skaitā un ir drošas lietošanā. Par to informēsim arī PVD.

"Lidl" veikalos pastāvīgajā sortimentā ir pieejamas privātā zīmola "Mister Choc" šokolādes olas ar rotaļlietu "Fun Egg", ko ražo citi ražotāji. Šī šokolādes ola ir 50% no baltās šokolādes un 50% no piena šokolādes un ar rotaļlietu, un šo produktu iecienījuši arī Latvijas iedzīvotāji."

"Maxima Latvija" pārstāve Laura Bagātā, korporatīvo komunikāciju projektu vadītāja stāsta: ""Maxima Latvija" jau proaktīvi sazinājās ar piegādātājiem, kuri nodrošina "Maxima" veikalus ar iecienītajām "Kinder surprise" šokolādes olām, lai noskaidrotu situāciju ar produkciju Latvijā. Informējam, ka "Maxima" veikalos pieejamās "Kinder surprise" šokolādes olas nav ražotas konkrētajās ražotnēs, kur produkcijai konstatēta salmonella."

Par veikalu tīklā "Elvi" nopērkamajiem "Kinder" produktiem informē SIA "Elvi" Latvija komercdirektore Laila Vārtukapteine: ""Kinder" zīmola saldumus veikalu tīklam "Elvi" piegādā vairumtirdzniecības uzņēmums "Eugesta un partneri", un esam saņēmuši rakstisku piegādātāja apstiprinājumu, ka mūsu veikalu tīklam nav piegādātas Beļģijā ražotas šokolādes olas "Kinder surprise" – šie bērnu iecienītie kārumi, kas nopērkami "Elvi", ir ražoti Polijā.

Līdz situācijas tālākai noskaidrošanai, lai izslēgtu jebkādus riskus, no tirdzniecības esam izņēmuši divus citus zīmola "Kinder" produktus dažāda izmēra iepakojumos, kas ir ražoti Beļģijā. Par šo konkrēto produktu drošību gan aizdomu nav bijis, tomēr ir pieņemts lēmums pagaidām apturēt jebkuru Beļģijas rūpnīcā ražotu "Kinder" produktu tirdzniecību. Līdz ar to klientiem varam apstiprināt, ka visi veikalu tīklā "Elvi" šobrīd nopērkamie "Kinder" produkti ir droši un atbilst kvalitātes prasībām."

Pārtikas un veterinārais dienests ziņo, ka ražotāja "Ferrero" šokolādes produktu izplatītājs Latvijā ir atsaucis sekojošas Beļģijā ražotu produktu partijas Latvijā:

• Kinder Schoko-Bons/ Schoko-Bons White – 125 g un 200 g iepakojumos – visas produkta partijas ar derīguma termiņiem no 28.05.2022. līdz 23.08.2022.
• Kinder Surprise Maxi, 100 g iepakojumā, derīguma termiņš - 18.09.2022., partijas Nr. L356R03
• Kinder Mix Peluche, 133 g iepakojumā, derīguma termiņš - 21.08.2022.; partijas Nr. L322RWPJ, L323RWPJ, L354RWPJ, L013LWPJ, L039LWPJ

PVD joprojām turpina pārbaudes, lai noskaidrotu, kādi uzņēmuma "Ferrero" Beļģijas filiālē ražotie produkti piegādāti uz Latviju, tāpēc aicina pagaidām atturēties no uzņēmuma "Ferrero" Beļģijas filiālē ražotu "Kinder" zīmola produktu iegādes un lietošanas uzturā. Lai noskaidrotu, kurā valstī produkts ražots, PVD aicina pievērst uzmanību produkta partijas numuram. Ja ciparu kombinācijā pēdējie cipari ir 03, tad produkts ir ražots Beļģijā.

Foto: Pārtikas un veterinārais dienests

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!