Foto: Publicitātes foto

No vakariņošanas milzu plēsēju sabiedrībā līdz vīna baudīšanai uz klints okeāna vidū, tik dažāds ir Āfrikas īpatnējo restorānu piedāvājums. CNN apkopojis sešus neparastās vietās ierīkotus melnā kontinenta restorānus.

1. Restorāns uz klints Zanzibārā, Tanzānijā

No šī Zanzibāras dienvidaustrumu piekrastē atrodamā restorāna paveras skats uz idillisku ainavu, turklāt tajā ir arī lielisks ēdienu piedāvājums. Netālu no pludmales atrodamajā restorānā ir divpadsmit galdiņi. 

Uz klinti, kura kādreiz tika izmantota kā zvejas vieta, bēguma laikā var aiziet kājām, bet paisuma lakā sasniegt to ar laivu. Vieta, kas izskatās kā no Bonty šokolādes reklāmas, jau iemantojusi milzu popularitāti, un par to stāstījuši arī lielākie pasaules mediji.

2. Alī Bārbera (Ali Barbour) ala Kenijā

Foto: Publicitātes foto

Alī Bārbera ala ir iecienīts restorāns, kas atrodas dabīgā, 10 metrus dziļā pazemes koraļļu alā.
Tiek uzskatīts, ka 30 kilometrus uz dienvidiem no Mombasas atrodamā senā ala ir 120 līdz 180 tūkstošus gadus veca. 

Restorāna ēdienkartē iekļautas gan jūras veltes, gan gaļas ēdieni, kā arī veģetāri ēdieni.

3. Restorāns kuģa kravas telpā Dienvidāfrikā

Foto: Publicitātes foto

Galdiņš? Ir. Ēdiens? Ir. Vīns? Ir. Haizivs? Ē, arī ir! Durbanā atrodas Cargo Hold restorāns, kas iekārtots vecā kravas kuģī, un tajā ir milzīgs haizivju baseins, kas aizņem visu restorāna sienu, tādējādi apmeklētāji vakariņo tieši blakus garām peldošām milzu zivīm.

4. La Tante DC 10 restorāns Ganā


Lidmašīnas ēdiens reti kad ir gards un izsmalcināts? Tikai ne Ganas galvaspilsētā Akrā atrodamajā restorāna La Tante DC 10, kura īpašnieki cenšas šo priekšstatu par lidmašīnas ēdieniem mainīt.

Jāsaka gan, ka vecā lidmašīna, kas kādreiz veica starpkontinentālos lidojumus, vairs gaisā nepaceļas, bet tajā iekārtotajā restorānā tagad vienlaikus var apkalpot vairāk nekā 100 apmeklētājus. Lai iegūtu pēc iespējas autentiskāku iespaidu, restorānā ieeja iekārtota kā lidmašīnas traps.

5. Milzu baobaba bārs Dienvidāfrikas Republikā

Foto: Publicitātes foto

Dienvidāfrikas provinceē Limpopo, kuru kā interesantu un dabas bagātībām pilnu vietu atklāja jau slavenais krievu literatūras tēls dakteris Aikāsāp, ierīkots slavenais Baobaba bārs.

Majestātiskā koka dobumā esošajā iestādē vienlaikus gardus un krāsainus dzērienus var baudīt līdz pat 15 apmeklētāji. Nekustamajā īpašumā, kas parasti kalpo par mājām dažādiem dzīvniekiem un putniem, atrodams arī koka zaros uzbūvēts restorāns, kurā vienā vakarā var apkalpot 20 apmeklētājus.

6. Brauciens "Vakariņas mēnessgaismā" pa Āfrikas skaistāko dabas parku

Foto: Publicitātes foto

Brauciens "Vakariņas mēnesgaismā" sola neaizmirstamu piedzīvojumu, dodoties saulrieta apspīdētā braucienā ar senlaicīgu vilcienu. Vēlā pēcpusdienā brauciens sākas pie krāšņā Viktorijas ūdenskritumā un turpinās līdz pat Zambezi Nacionālā parka sirdij. Tur pasažieri ietur maltīti zem zvaigžņotas debess, baudot silto Āfrikas nakti. Vakariņās tiek piedāvāti trīs ēdieni, šampanietis un uzkodas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!