Četras zupas tauku 'dedzināšanai' un uztura speciālistes komentārs
Foto: Shutterstock

Tie, kam nav palaimējies piedzimt ar dabas dotu ātru vielmaiņu, zina, cik grūta ir cīņa, cenšoties nemitīgi kontrolēt svaru un mēģinot zaudēt kaut pāris kilogramus, kas spītīgi uz palikšanu iekārtojušies, šķiet, pašās redzamākajās vietās. Liesie, bezgaršīgie produkti jau ir apnikuši līdz nemaņai un sprūst kaklā, gar acīm metas raibs, cenšoties saskatīt uz iepakojuma sīkiem burtiņiem uzdrukāto produktu sastāvu, un galva reibst, mēģinot bez kalkulatora palīdzības sarēķināt galvā šodien uzņemtās un iztērētās kalorijas. Vai tiešām nekādā veidā nav iespējams atvieglot šo nemitīgo riņķa danci?

Izrādās, risinājums ir, turklāt ļoti vienkāršs un garšīgs – zupas, kas palīdzēs tev atbrīvoties no nīstās "ziemas riepas". Šoreiz ieteiksim "Hochu" speciālistu ieteiktas vienkāršas receptes: sīpolu, seleriju un ķirbju zupas, kā arī veselīgo Minesotas klīnikas zupu no "Tasty" recepšu krājumiem.

Kādēļ liesās zupas palīdz "dedzināt" taukus

Iesākumā brīdināsim, ka brīnumi nenotiek un šīs zupas nekādā gadījumā nevajadzētu uzskatīt par panaceju, kas palīdzēs nedēļas laikā uz neatgriešanos zaudēt 20 kilogramus, pie viena iegūstot arī "sešpakas" kubiciņus uz vēdera un tvirtu sēžamvietu, tomēr regulāra lieso zupu iekļaušana ēdienkartē palīdzēs normalizēt zarnu trakta darbību, dažādos ēdienkarti un būs lielisks risinājums atslodzes dienām.

"Tievinošo" zupu noslēpums ir tāds, ka, lai tās pārstrādātu, organismam nākas tērēt vairāk kaloriju, nekā to ir pašā zupā. Piemēram, seleriju zupa palīdzēs sadedzināt vismaz uz pusi vairāk kaloriju, nekā tu uzņemsi, ēdot šo gardo zupu. Šis fenomens tiek dēvēts par "negatīvo kaloritāti", skaidro portāls "Hochu".

Kādus produktus izmantot šo zupu pagatavošanai

Četras zupas tauku 'dedzināšanai' un uztura speciālistes komentārs
Foto: Shutterstock

Selerijas un sīpoli ir populārākie dārzeņi, kas tiek izmantoti šāda veida zupām, bet vari izmēģināt arī tādas kombinācijas kā:

  • Burkāni, pākšaugi, āboli;
  • Kāposti vai brokoļi, avokado, asas garšvielas;
  • Tomāti, cukīni, kāļi;
  • Redīsi, gurķi (aukstajai zupai uz paniņu bāzes).

Portāls "Woomy" iesaka izmantot kā palīgus cīņā ar liekajiem kilogramiem arī garšvielas: kurkumu, mārrutkus, čili piparus, sinepes – tie ir dabīgi antioksidanti un tauku dedzinātāji. Ja pievienosi šīs garšvielas ēdienam, vielmaiņa uzlabosies un tu ātrāk tievēsi. Taču uzmanies ar sāli. Pilnībā izslēgt to nevajadzētu, bet samazināt gan vajadzētu. Sāls organismā aiztur šķidrumu, kas var novest pie tūskas un palēnināt tievēšanas procesu.

Lasi tālāk, uzzini trīs vienkāršas receptes un noskaidro, kāds ir pašmāju uztura speciālistes Evas Katajas viedoklis par taukus "dedzinošajām" zupām.

Source

Tasty

Tags

Diēta Sarakstu karuselis Zupas receptes Veselīgs dzīvesveids Veselīgs uzturs Biezzupas un krēmzupas Dārzeņu zupas Zupas un buljoni Veselīgs uzturs
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form