Foto: Shutterstock
Cepamais papīrs ir lielisks palīgs ne tikai dažādu kūku un konditorejas izstrādājumu cepšanai, bet arī sviestmaižu ievīstīšanai. Tomēr viena lieta, kas mēdz apgrūtināt ik reizi, kad cepamā papīra sloksne tiek nogriezta izmantošanai – tas tūliņ steidzas sarullēties un nestāv uz pannas, kā nākas. Ko darīt, lai tā nenotiktu?

Ietauko pannu

Taukvielas ir tās, kas palīdzēs cepamajam papīram piestiķēties pie cepampannas un formas. Tāpēc, pirms ieklāšanas, iesmērē pannu vai formu ar sviestu vai augu eļļu. Pēc tam liec formā cepamā papīra sloksni un kārtīgi izlīdzini, lai tā turētos pie sieniņām, kā nākas.

Saburzi papīru

Vēl viens paņēmiens, kas palīdzēs cepamajam papīram nesarullēties – saburzīšana. Sloksni, kas paredzēta ieklāšanai cepampannā, traukā vai formā vienkārši kārtīgi saburzi bumbiņā, bet pēc tam izlīdzini. Cepamais papīrs vairs neieņems rullīša formu.

Ņem talkā magnētiņus

Ja vien pieejami ir nelieli magnētiņi, kas nav apklāti ar krāsu vai līmi, cepamā papīra nostiprināšanai pie pannas vari izmantot tos. Tas noderēs gadījumos, kad tiek gatavoti makarūni, jo šo smalko konditorejas izstrādājumu noslēpums ir tieši gludie mandeļu bezē. Uzklāj cepamā papīra sloksni uz metāla cepampannas un katrā stūrītī noliec pa mazam magnētiņam. Tādā veidā cepamais papīrs noturēsies uz pannas skaisti nostiepts.

Sagriez papīru laicīgi

Ja cepamo papīru izmanto bieži, tad viens no paņēmieniem, kā parūpēties, lai tas vienmēr būtu taisns – sagriez sloksnes laicīgi. Sagrieztās sloksnes pēc tam glabā ieliktas tajā pašā cepampannā, virsū uzliekot kādu smagumu, piemēram, pannu vai kādu stikla cepamtrauku. Gludas cepamā papīra sloksnes vienmēr būs pa rokai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!