Foto: Publicitātes foto
Garšīgas maltītes pagatavošanai vajadzīgi labi produkti, kripatiņa mīlestības un, protams, laba panna. Dažāda tipa pannām nepieciešama atšķirīga pieeja gan ēdiena pagatavošanā, gan kopšanā. Par maltītes gatavošana uz nerūsējošā tērauda pannas bez pārklājuma pieredzē dalās Fiskars un grāmatu "Našķoties" un "Našķoties bērnībā" autore Zane Grēviņa.

Nerūsējošā tērauda pannām bez pārklājuma ir daudz priekšrocību, sākot no vides draudzīguma līdz daudzpusībai un ilgmūžībai. Tās ir viegli kopjamas, ērti lietojamas un karstumizturīgas, un tās var mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā, kā arī likt cepeškrāsnī. Šīm pannām ir izturīga virsma, kas neplaisā un palīdz vienmērīgi sadalīt cepamo eļļu vai sviestu un zemākā temperatūrā ēdienu apbrūnina efektīvāk nekā čuguna pannas vai pannas ar pārklājumu.

Ne velti restorānos visbiežāk tiek izmantotas tieši nerūsējošā tērauda pannas bez pārklājuma, jo tās ir izturīgas, ēdienam piešķir tādu "superkraukšķīgo" brūnumu un iespējams izmantot dažādos veidos – tās ir lietojamas kā uz plīts, tā arī cepeškrāsnī. Pannas iztur arī augstu temperatūru, gatavojot ēdienu uz atklātas uguns liesmas.

Pirmā reize

Nerūsējošā tērauda pannu pirmajā reizē nav nepieciešams izkarsēt. Pirms lietošanas pannu vienkārši nomazgā ar karstu ūdeni, mazgāšanas šķidrumu un sūkli vai trauku suku.

Uzkarsējiet kārtīgi

Pirms ēdiena gatavošanas svarīgi atcerēties uzkarsēt pannu, ko var noteikt, turot roku virs pannas – tā ir pietiekami uzkarsusi, ja jūtat karstumu uz rokas.

Eļļa tikai uzkarsētā pannā

Kārtīgi ieeļļojiet pannas virsmu ar eļļu vai sviestu tikai pēc tam, kad tā ir uzkarsēta. Rūpīga ieeļļošana nodrošina pannai 100% dabīgu, nelipīgu virsmu.

Ietaupiet enerģiju

Pagaidiet līdz sviests sāk putot vai eļļa ir kārtīgi sakarsusi, un samaziniet siltumu un sāciet gatavot kāroto maltīti. Pannas bez pārklājuma ir ideāli piemērotas ēdiena gatavošanai zemākā temperatūrā, kas ietaupa enerģiju.

Bagātīgi ieeļļojiet

Proteīniem bagāti pārtikas produkti, piemēram, tofu, baltās zivis vai olas ir īpaši pakļauti pielipšanai pie pannas virsmas, tāpēc pārliecinieties, ka vienmēr lietojat bagātīgu daudzumu eļļas vai sviesta.

Bez steigas

Mēģiniet ēdienu nemaisīt vai pagriezt uz otru pusi par ātru, pirms tas nav viegli apcepies. Īpaši tas attiecas uz vistas fileju.

Gatavojiet restorāna cienīgas mērces

Bez pārklājuma panna ir lielisks kastrolis. Tā ir ideāli piemērota mērču pagatavošanai, ieskaitot mērces uz tomātu bāzes.

Lietojiet visu, kas vajadzīgs

Droši izmantojat metāla virtuves piederumus ēdiena maisīšana. Pannas izturīgā virsma netiks bojāta.

Mazgāt ir vienkārši

Pēc katras lietošanas reizes, pannas iekšpusi un ārpusi nomazgājiet ar karstu ūdeni un mazgāšanas šķidrumu.

Viegli tieciet vaļā no piedeguma

Ja gatavošanas laikā pie pannas pamatnes ir piedegušas ēdiena daļiņas, tās var viegli notīrīt ar stiepļu suku. Jūs varat arī ļaut pannai izmērcēties siltā ūdenī 15–20 minūtes, lai noņemtu visas piedegušās pārtikas daļiņas no pannas virsmas. Ielejiet pannā ūdeni, pievienojiet pusi tējkarotes sodas un ļaujiet pannai kādu laiku pasildīties uz siltas plīts virsmas – tā būs vieglāk pannu izmazgāt. Pēc mazgāšanas pannu noslaukiet vai vienkārši ļaujiet tai nožūt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!