Foto: Shutterstock

Zivis maltītēs esam raduši pasniegt visdažādākajās tehnikās un sastāvdaļu variācijās – no līdakām sanāk fantastiskas kotletes, zandartu varam izvārīt garšīgā zupā, bet asarus kūpināt un pēc tam patīkami plēst to ādu. Vasarā, kad kādu asari, breksi, karpu vai citu lomu ir iespējams noķert pašam, ir jāizmanto viss, lai baudītu izteiktu zivs garšu. Tāpēc šeit lieti noderēs tehnika, kas ļaus maksimāli pievienot zivij garšaugus un kādu citrusaugli, kamēr to gatavo uz grila vai cepeškrāsnī.

Nākamais solis – dziļi griezieni zivs sānā. Ar asu filejas vai zivs nazi iegriež tādas kā kabatiņas. Nelielai zivij veic aptuveni piecus griezienus 45 grādu leņķī (tātad slīpi), tā, lai naža asmens zivī iegrieztu dziļumā līdz tās asakām. Griezumus neveic garus – aptuveni centimetru no zivs muguras un vēdera. Griezumos pildītās garšvielas vēl vairāk sasūksies zivs miesā, piešķirot tai patīkamu garšu un aromātu.

Sastāvdaļas izteiktākai garšai

Kad griezieni zivī izdarīti, var sākt to pildīt. Zivs iekšpusi noteikti iesmērē ar olīveļļu un izkārto tajā citrona vai laima šķēles. Pie reizes neaizmirsti par nedaudz sāls un pipariem. Tāpat, zivs vidū liec svaigus timiāna un rozmarīna zariņus. Bet iegrieztās kabatiņas aizpildi gluži tāpat, kā zivs vēderu – iesmērē virspusi ar olīveļļu, bet griezuma vietās liec citrona šķēlīšu pusītes, rozmarīna un timiāna stiebriņus, kādu pētersīli vai citus garšaugus.

Laiks gatavot!

Ar garšaugiem, garšvielām un citrusaugļiem pildīto zivi cep uz grila vai cepeškrāsnī. Dziļie griezumi zivī ļaus cirkulēt karstumam, tādējādi ne tikai paātrinot cepšanas procesu, bet arī nodrošinot to, ka zivs izcepsies vienmērīgi. Gatavas zivs āda būs skaisti kraukšķīga un viegli nāks nost no miesas.

Zivi grilē aptuveni septiņas minūtes no katras puses. Ja zivi cep cepeškrāsnī, tad to dara aptuveni 200–220 grādos 25 minūtes. Skaistākam izskatam un labākai garšai, cepot zivi cepeškrāsnī, iesakām to apgriezt otrādi, kad pagājusi puse no cepšanas laika.

Ja nu šī metode pavisam neuzrunāja, piedāvājam septiņas receptes no Tasty.lv recepšu klāsta!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!