Foto: Shutterstock

Zivju pirkstiņi ir viens no vispieejamākajiem ātrās pagatavošanas produktiem, kas ērti nopērkams visos pārtikas veikalos. Zeltainajā rīvmaizē apviļātie zivs gabaliņi ir ne vien klasiska piedeva rīsiem, bet arī kalpo kā uzkoda ar biezu un krēmīgu mērcīti. Bet kā pašam šo zivīgo kārumu pagatavot mājās?

Vispirms jāizlemj, kādus zivju pirkstiņus vēlies – nelielus, gaišajā rīvmaizē vai rīvmaizē ar garšaugiem. Vispiemērotākā zivju pirkstiņiem būs baltās zivs fileja, kas pēc tekstūras būs stingra un neizjuks – mūsu pašu ūdeņos noķeramā menca vai tirgos un veikalos nopērkamā tilapija. Tā kā butes jeb plekstes ir samērā mīkstas, šo zivju fileja var neturēties labi kopā.

Pēc tam jāķeras pie kraukšķīgas garoziņas veidošanas – zivs filejas gabaliņus noteikti vispirms apviļā miltos. Visērtāk būs, ja visus zivs filejas gabaliņus apviļāsi miltos uzreiz, pirms ķeries pie nākamā soļa. Tas ne tikai organizēs gatavošanu, bet pirksti neaplips un virtuvē neiestāsies juceklis, ar padomiem dalās Bonappetit.com.

Lai panāktu to, ka rīvmaize ir zeltaini brūna un labi turas pie zivs fileju gabaliņiem, to sajauc ar nelielu daudzumu olīveļļas. Abas sastāvdaļas samaisa jau laikus, lai rīvmaize ar eļļu paspētu "salipt".

Pirms zivju pirkstiņus apviļā rīvmaizē – tos iemērc sakultā olā. Pēc tam katru gabaliņu kārtīgi apviļā rīvmaizes un eļļas panējumā. Lai rīvmaize kārtīgi turētos pie zivs filejas, pirms cepšanas zivju pirkstiņus dažas minūtes atdzesē ledusskapī.

Kad laiks zivju pirkstiņus cept, laba izvēle būs kā panna, tā cepeškrāsns. Ja zivju pirkstiņus cep pannā, tas jādara uzmanīgi, pievēršot uzmanību, lai abas puses apceptu vienmērīgi. Ja zivju pirkstiņus cep cepeškrāsnī, vislabāk to darīt uz restītēm, lai gardumi apceptos vienmērīgi no visām pusēm.

Sagatavotos un neizceptos zivju pirkstiņus var glabāt ledusskapī pāris dienas. Bet, ja ir vieta saldētavā, tos var ielikt arī tur un cept, kad vien kārojas. Pats labākais paštaisītos zivju pirkstiņos ir tas, ka skaidri zināsi, no kā tie pagatavoti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!