Foto: Shutterstock

Brūnie rīsi, atšķirībā no parastajiem baltajiem rīsiem, ir uzturvielu ziņā vērtīgāki un šķiedrvielām bagātāki. Tas ir tikai viens no iemesliem, kāpēc tos ir vērts ieviest ēdienkartē biežāk. Tiem piemīt arī izteiktāka garša un patīkams aromāts. Salīdzinot ar parastajiem rīsiem, brūnajiem ir nepieciešama arī lielāka pietāte, tos vārot. Kā to izdarīt pareizi?

Vispirms jāsaprot, ka brūno rīsu vārīšana aizņems nedaudz ilgāku laiku. Tos nepieciešams katliņā karsēt pat 45 minūtes. Nepieciešams arī ievērot pareizo rīsu un ūdens proporciju – uz vienu glāzi rīsu vajadzīgas divas glāzes ūdens (1:2). Atšķirībā no ražotāja norādījumiem, ūdeni var vajadzēt arī vairāk.

Vispirms katliņā uzvāra ūdeni. Tad pievieno rīsus, mazliet sviesta un sāls garšai un apmaisa vienu reizi. Katliņam uzliec vāku un ļauj rīsiem vārīties 40-45 minūtes. Svarīgi – necilā katla vāciņu un neapmaisi rīsus!

Kad laiks pagājis, noņem vāku un skaties, vai viss ūdens ir uzsūcies rīsos. Pabīdi ar karoti rīsus no katliņa dibena – ja palicis nedaudz ūdens, ļauj tiem pavārīties vēl kādu mirkli, bet noteikti nemaisi, citādi rīsi nebūs irdeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!