Visiem ir skaidrs, ka tautā iecienītās receptes ir vien variācija ap īsteno Uzbekistānas plovu – autentiskās receptes pagatavošana aizņem teju pusi dienas. Tāpat, īstenā uzbeku plovā noteikti nebūs tomātu mērces, jo oranžā krāsa tiek iegūta no kurkuma, bet garšas pastiprināšanai tiek izmantots kumins. Tāpat svarīgi ir tas, ka plovā ir jābūt jēra gaļai, bet rīsi pirms sautēšanas kopā ar pārējām sastāvdaļām nedaudz jāapcep.
Tomēr, arī atvasinātās receptes nav peļamas. Pielāgojot vēlmēm, plovu var pagatavot arī bez gaļas, ar sēnēm, vistas gaļu, cūkgaļu vai liellopa gaļu. Galvenais neaizmirst pašu svarīgāko konceptu – visu gatavot vienā katlā. Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit