plovs uzbeku virtuve rīsi pusdienas vakariņas
Foto: Shutterstock
Latviešu virtuvei plovs it nemaz nav sveša maltīte – ja reiz pagatavots, tas tiek kāri notiesāts neticamos ātrumos. Īsteni plova cienītāji par vienīgo patieso uzskata uzbeku plovu, tomēr šī ēdiena variāciju ir tik daudz, ka katrs var izvēlēties sev tīkamāko. Tāpēc izvēlējāmies 12 receptes, kas debešķīgi garšos vakariņās un arī nākamajā dienā pusdienās.

Visiem ir skaidrs, ka tautā iecienītās receptes ir vien variācija ap īsteno Uzbekistānas plovu – autentiskās receptes pagatavošana aizņem teju pusi dienas. Tāpat, īstenā uzbeku plovā noteikti nebūs tomātu mērces, jo oranžā krāsa tiek iegūta no kurkuma, bet garšas pastiprināšanai tiek izmantots kumins. Tāpat svarīgi ir tas, ka plovā ir jābūt jēra gaļai, bet rīsi pirms sautēšanas kopā ar pārējām sastāvdaļām nedaudz jāapcep.

Tomēr, arī atvasinātās receptes nav peļamas. Pielāgojot vēlmēm, plovu var pagatavot arī bez gaļas, ar sēnēm, vistas gaļu, cūkgaļu vai liellopa gaļu. Galvenais neaizmirst pašu svarīgāko konceptu – visu gatavot vienā katlā. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!