Plovs - visbagātīgākais un īstākais
Foto: Shutterstock
3.5789 19
12 porcijas 
Sarežģītība: grūti
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
0,5 kg
0,5 kg jēra gaļa (var izmantot arī liellopu vai teļu)
jēra gaļa (var izmantot arī liellopu vai teļu)
300 g
300 g Pakistānas gargraudi vai Jasmīnrīsi (var izmantot arī Basmati)
Pakistānas gargraudi vai Jasmīnrīsi (var izmantot arī Basmati)
250 g
250 g burkāni
burkāni
250 g
250 g sīpoli
sīpoli
1-2 gab.
1-2 gab. ķiploki
ķiploki
50-75 g
50-75 g eļļa
eļļa
 
plova kopējā garšviela
plova kopējā garšviela
0,5 TK
0,5 TK saberzts kumins (Indijas ķimenes)
saberzts kumins (Indijas ķimenes)
 
karijs
karijs
 
safrāns
safrāns
 
sarkanie pipari
sarkanie pipari
 
sāls
sāls
0.5 sauja
0.5 sauja rozīnes
rozīnes
Pēc vēlmes:
0.5 TK
0.5 TK kaltētas bārbeļu ogas
kaltētas bārbeļu ogas
 
šambala (siera amoliņš)
šambala (siera amoliņš)
  • Gaļas ēdieni
  • Rīsu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Plovs - visbagātīgākais un īstākais vislabāk garšos pasniedzot ar balto redīsu, rutku vai tomātu salātiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Čuguna sautējamā katlā lej eļļu (nelietot olīveļļu!) un karsē uz vidējas uguns. Sākumā eļļa sāk dūmot, kad dūmi izzūd, eļļa ir izkarsēta. Pārbauda, iemetot eļļā sāls graudiņu, tam jāsprakšķ un tūlīt jāizkūst.

    Izkarsētajā eļļā liek gaļu, cep brūnu, tad liek sagrieztus sīpolus, turpina cept, līdz sīpoli brūni. Pievieno salmiņos sagrieztus burkānus, nedaudz ūdens, sāli, visas garšvielas, rozīnes un sieru, ja ir.

    Sautē 30 minūtes, bet plovs garšīgāks, ja gaļu sautē apmēram 50 minūtes uz nelielas uguns.

    Rīsus mazgā bļodā vismaz 7 ūdeņos, kamēr ūdens dzidrs. Mazgāšanai izmanto tikai aukstu ūdeni. Rīsus nevajag mazgāt sietā, jo ūdens strūkla var sasist rīsu apvalku un plovs nebūs irdens.

    Gaļu katlā izlīdzina, virs tās liek rīsus, rīsos ieliek veselas ķiploka galviņas, lej ūdeni, lai tas būtu 1,5 cm virs rīsiem, vāra uz vidējas uguns bez vāka, līdz viss ūdens iesūcās rīsos.

    Uzsitot pa rīsiem ar putu karoti, jābūt dobjai skaņai.

    Rīsus ar nazi vai karotes kātu vairākās vietās izdursta līdz katla dibenam. Tad rīsiem uzliek vāku, kas aptīts ar nedaudz samitrinātu dvieli.

    Ja ir liesmas sadalītājs, plovu var turpināt gatavot uz plīts 15-20 minūtes uz vismazākās uguns. Ja sadalītāja nav, katlu liek cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 100-120*C uz 15-20 minūtēm vai ietin segās.

    Kad plovs gatavs, uzmanīgi noņem vāku, lai kondensāts neielīst plovā. Ja izmanto dvieli, šīs problēmas nebūs. Plovu izmaisa.

    * kopējā garšviela plovam sastāv no šādām garšvielām vienādās devās: saberzts koriandrs, dilles, selerija, pētersīļi, baziliks, raudene, majorāns, saberzta lauru lapa, piparmētra un pus deva timiāns.

    Iesūtīja: sonicfox

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form