Foto: Shutterstock

Kraukšķīgi zeltainas sīpolu ripiņas būs perfekta piedeva daudziem ēdieniem, tiem "uzliekot punktiņu uz i". Tie ikvienu burgeru vai gaļas sviestmaizi padarīs īpaši kārdinošu. Bez tiem mēs nevaram iedomāties nedz bukstiņbiezputru, nedz pelēkos zirņus, kā arī krēmzupām apcepti sīpoliņi piešķirs gan vizuāli glītu izskatu, gan nevainojami iekļausies kopējā garšas buķetē.

Varētu domāt, ka sacept zeltainus un kraukšķīgus sīpolus ir ļoti vienkārši. Tomēr tie mēdz piedegt un kļūt rūgti vai arī tie sasūt, ne tuvu nekļūstot kraukšķīgi un zeltaini. Kā tikt galā ar šo vienkāršo uzdevumu, skaidro portāla Food52 autori.

Sīpolu cepšana

Vispirms sagriež sīpolus plānos gredzenos. Jo plānāki būs gredzeni, jo kraukšķīgāki būs sīpoli.

Cepšanai izmanto neitrālu eļļu, kas ļaus izcelties sīpolu dabīgajai garšai. Pannā ielej eļļu un, nesākot to karsēt, uzreiz eļļā ieber sīpolus. Tad strauji uzkarsē pannu, ļaujot sīpoliem eļļā uzvārīties. Gar sīpolu ripiņām eļļā veidosies burbulīši. Kādu brīdi burbulīšu daudzums pieaugs, jo izgaros no sīpoliem iztecējusī sula.

Pēc mirkļa samazina karstumu līdz vidēji karstam līmenim un turpina karsēt sīpolus, tos apmaisot. Kad pārstās izdalīties burbulīši, tad sīpoli būs jau kļuvuši arī zeltaini brūni.

Foto: Shutterstock

Cepto sīpolu uzglabāšana

Tos noņem no pannas un liek uz papīra dvieļa, lai nosusinātu lieko eļļu. Izmanto pēc vajadzības. Šādi saceptus sīpoliņus var noglabāt noslēdzamā traukā un ielikt ledusskapī, lai izmantotu kā piedevu pie sviestmaizēm, ceptas olas vai, lai pabeigtu krēmzupu.

No Tasty pavārgramatas piedāvājam vairākas receptes, kurās lieliski iederēsies zeltaini kraukšķīgie sīpoliņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!