Foto: Shutterstock
Nereti gadās, ka, gatavojot rauga mīklas pīrāgus, plātsmaizes vai citus kārumus, rullējot mīklu un liekot uz plāts, tā saraujas. Kādēļ tā notiek?

Rauga mīklas saraušanās ir pirmais rādītājs, ka mīkla nav pietiekami uzraudzēta, laikrakstam Staburags skaidro konditore Dace Tomsone. Mīkla var rauties un būt grūti rullējama, ja tai pievienots par daudz miltu, tādēļ, mīcot mīklu, labāk tai pievienot mazāk miltu.

Kā zināt, ka mīkla uzrūgusi? Viens no galvenajiem rādītājiem ir tās apjoms - mīklai jāpaceļas divas vai pat trīs reizes. Otrs rādītājs - mīklas konsistence, paspiežot ar plaukstu, var sajust gaisa burbulīšus.

Tiesa, arī pareizi un pilnībā uzraudzēta mīkla, liekot uz plāts, nedaudz sarausies, tomēr tā labi rullēsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!