Kārdinošā franču bagete: pagatavošanas noslēpumi un recepte soli pa solim
Foto: Shutterstock

Maize nav tikai ēdiena piedeva vai pamats uzkodām, bet gan īsts nacionālais dārgums. Katrai tautai ir savs īpašs maizes veids: plānais armēņu vai raudzētais gruzīnu lavašs, arābu pita, indiešu čapātī, itāliešu fokača, – visi šie labi zināmie maizes izstrādājumu nosaukumi mums atgādina par valstīm, no kurienes tie cēlušies. Francijas vizītkarte ir bagete – maize, kas līdzās Eifeļa tornim un kļuvusi par vienu no valsts simboliem.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Kādēļ gan nepalutināt sevi, pamēģinot mājās izcept īstu franču bageti? Sekojot mūsu padomiem, tev tas noteikti izdosies godam!

Lai tev nenāktos iedziļināties franču bagešu gatavošanas veidu bagātīgajā klāstā, cenšoties atrast vienu vienīgo, īsto recepti (jo tādas gluži vienkārši nav), šodien atklāsim visvienkāršāko un populārāko variantu, ko izmanto daudzi Parīzes maiznieki.

Parīzes bagete nedaudz atšķiras no tradicionālā franču varianta, skaidro portāls "Kitchenmag". Galvenā atšķirība slēpjas svarā – ja vidēji bagete sver aptuveni 250 gramus, tad Parīzes bagete ir tieši par 50 gramiem vieglāka. Bagetei ir jābūt 65 cm garai un ne vairāk kā 5 cm diametrā.

Pastāv vismaz četras šīs maizes izcelsmes versijas. Visticamākā šķiet tā, kas vēsta, ka 20. gadsimta 20. gados maizniekiem esot ticis aizliegts atvērt ceptuves pirms pulksten 4 rītā, kā dēļ viņi nepaspēja izcept lielos maizes klaipus līdz veikala atvēršanai. Tā nu maizniekiem nācās ķerties pie improvizācijas un veidot maizi tievāku un garāku, lai tā pagūtu ātrāk izcepties.

Kārdinošā franču bagete: pagatavošanas noslēpumi un recepte soli pa solim
Foto: Shutterstock

Kaut mūsdienās Francijas maizes ceptuves sāk darbu ļoti agri, lai no paša rīta katrs gardēdis varētu nobaudīt svaigi ceptu kruasānu vai vēl siltu rozīņu smalkmaizīti, tomēr ir nerakstīts likums, ka bageti īsti francūži neēd brokastīs, bet gan pusdienās vai vakariņās. Visbiežāk šī maize tiek izmantota kā papildinājums dārzeņu salātiem, no tās gatavo sviestmaizes vai arī, zeltaini apgrauzdētu, pasniedz kopā ar kādu mīksto sieru, pastēti vai džemu.

Nu pienācis laiks no runām ķerties pie darbiem un uzzināt Parīzes bagetes recepti, kuru tev pilnīgi noteikti izdosies pagatavot mājas apstākļos.

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

Tags

Virtuves gudrības
0
Bagete
0
Maize
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.
Lasi vēl
 

Comment Form