Foto: Shutterstock
Doma – kaut ko pagatavot no veselīgā ķirbja, kas gozējas uz plauktiņa, šķiet visai prātīga, taču nereti vēlme noplok, kad iedomājamies par tā nomizošanu un sagriešanu. Ja ar lielo rudens ogu jau esi iemācījies tikt galā, kā bez ievainojumiem nomizot un sagriezt muskatķirbi, iemācīsies, noskatoties šo video pamācību.

Tā kā šīs šķirnes ķirbis ir garenas formas, un katrs gals atšķirīga lieluma, naža izmantojums mizošanā ir visai apgrūtinošs un pat bīstams. Lai arī miza ir plāna, ar nazi būs grūtības to paveikt, tāpēc no video pamācības aizlienē padomu par mizotāja izmantošanu. Un vēl labāk – pirms mizošanas nogriez ķirbim abus galus, tad to vieglāk nolikt stabili uz dēlīša. Tā kā miziņa šim ķirbim ir mīksta un plāna, mizošana veiksies visai raiti, turklāt nebūs nelietderīgi izmests mīkstums.

Pēc mizošanas seko griešana. Novieto ķirbi uz dēlīša gareniski, ar platāko griezuma galu uz leju. Pārgriez ogu uz pusēm, izgreb mīkstumu, ja vēlies, pēc tam izmanto to sēklu apgrauzdēšanai. Katru pusīti sagriez šķēlēs, tad nogriez atliektos galus un sakapā šķēles smalkākos gabaliņos, atkarībā no tā, ko iecerēts gatavot.

Lielākai skaidrībai noskaties video pamācību:

Kad ķirbis veiksmīgi nomizots, sagriezts, laiks ķerties pie kulināru šedevru tapināšanas. Ja aptrūkušās idejas, ''Tasty'' nāk talkā ar ne vienu vien ierosinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!