Kļūdas zemeņu ievārījuma gatavošanā, ko mēdzam pieļaut
Foto: Shutterstock

Zemeņu ievārījuma gatavošana ir viens no tiem darbiņiem, kas vasaras laikā obligāti jāpaveic. Ikviens taču priecājas par iespēju pēc dažiem mēnešiem, drēgnā rudens vai ziemas svētdienas rītā uzziest ievārījuma karoti plānajām pankūkām. Tomēr ir dažas lietas, ko mēdzam darīt nepareizi.

Gatavojot ievārījumu, jāatceras, ka šajā procesā nav vietas lielai improvizēšanai. Labāk turēties pie pazīstamas receptes, kas izdosies vienmēr. Lūk, dažas lietas, ko mēdzam darīt nepareizi, saskaņā ar vietni "Thekitchn".

Porcijas dubultošana

Kad zemenes iepirktas vai nolasītas ļoti daudz, šķiet tikai loģiski, ka pielāgojam pārējo izejvielu daudzumu ogu apjomam. Tomēr šādi noteikti nevajadzētu darīt! Pat ja lielāka katla izvēle un sastāvdaļu palielināšana šķiet laba doma, šāds solis tikai palēninās gatavošanas procesu. Tā vietā labāk vārīt ievārījumu pa diviem lāgiem. Tādā veidā nebūs jāuztraucas, ka ievārījums nevārās tā, kā tam vajadzētu.

Source

Tasty

Tags

Sarakstu karuselis Konservēšana Zemenes
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form