Kļūdas zemeņu ievārījuma gatavošanā, ko mēdzam pieļaut
Foto: Shutterstock

Zemeņu ievārījuma gatavošana ir viens no tiem darbiņiem, kas vasaras laikā obligāti jāpaveic. Ikviens taču priecājas par iespēju pēc dažiem mēnešiem, drēgnā rudens vai ziemas svētdienas rītā uzziest ievārījuma karoti plānajām pankūkām. Tomēr ir dažas lietas, ko mēdzam darīt nepareizi.

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Gatavojot ievārījumu, jāatceras, ka šajā procesā nav vietas lielai improvizēšanai. Labāk turēties pie pazīstamas receptes, kas izdosies vienmēr. Lūk, dažas lietas, ko mēdzam darīt nepareizi, saskaņā ar vietni "Thekitchn".

Porcijas dubultošana

Kad zemenes iepirktas vai nolasītas ļoti daudz, šķiet tikai loģiski, ka pielāgojam pārējo izejvielu daudzumu ogu apjomam. Tomēr šādi noteikti nevajadzētu darīt! Pat ja lielāka katla izvēle un sastāvdaļu palielināšana šķiet laba doma, šāds solis tikai palēninās gatavošanas procesu. Tā vietā labāk vārīt ievārījumu pa diviem lāgiem. Tādā veidā nebūs jāuztraucas, ka ievārījums nevārās tā, kā tam vajadzētu.

Tags

Sarakstu karuselis Konservēšana Zemenes
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form