Ko un cik ilgi var glabāt saldētavā? Pārskatām saldētavu un gatavojam
Foto: Shutterstock

Saldētava ir viens no mūsu palīgiem produktu uzglabāšanā, ēdienu plānošanā un gatavošanā. Mēs tur mēdzam noglabāt dažādu svaigo produktu rezerves, daļēji sagatavotus ēdienus, kā arī pagatavotu ēdienu pārpalikumus. Ja saldētavā kaut ko ieliek, tad ik pa laikam ir arī jāizņem laukā. Ne visus produktus un ēdienus var vienādi ilgi glabāt, ir produkti, kas var glabāties saldētavā gadu vai pat ilgāk kā gadu, bet ir produkti, kas jāpatērē mēneša laikā. Cik ilgi ko var glabāt?

Gaļa. Jēlu gaļu gabalos un kaulus var glabāt līdz 12 mēnešiem. Zupas, buljonus, mērces un sautējumus līdz 6 mēnešiem. Jēlu malto gaļu līdz 4 mēnešiem. Cīsiņus un desas līdz 2 mēnešiem.

Putnu gaļa. Putnu gaļas gabalus līdz 9 mēnešiem. Olas līdz 9 mēnešiem (olām ērti sasaldēt vai nu dzeltenumus vai baltumus, atkarībā no tā, kas palicis pāri pēc olu sadalīšanas). Veselu vistu līdz 1 mēnesim.

Zivis. Baltās zivis līdz 6 mēnešiem. Pagatavotus zivju ēdienus līdz 6 mēnešiem. Jēlas treknās zivis līdz 3 mēnešiem. Kūpinātas zivis līdz 2 mēnešiem. Citus jūras produktus līdz 2 mēnešiem.

Piena produkti. Sviestu līdz 9 mēnešiem. Sieru līdz 6 mēnešiem. Saldējumu līdz 2 mēnešiem. Jogurtu līdz 2 mēnešiem.

Vārīti, cepti graudu produkti un pusfabrikāti. Rīsus līdz 6 mēnešiem. Mīklu līdz 6 mēnešiem. Maizi līdz 3 mēnešiem. Kēksus un kūkas līdz 3 mēnešiem. Picu līdz 2 mēnešiem.

Zaļumi, augļi un dārzeņi. Garšaugus, svaigus dārzeņus ilgāk kā 12 mēnešus. Riekstus līdz 12 mēnešiem. Sulu līdz 12 mēnešiem. Augļus un ogas līdz 12 mēnešiem. Sagatavotus dārzeņus līdz 8 mēnešiem. Tofu līdz 5 mēnešiem.

Kad saldē produktus, ļoti ērti uz plastmasas maisiņa ar markeri uzrakstīt iesaldēšanas gadu un mēnesi, tādējādi tev būs daudz ērtāk pārskatīt un sekot līdzi tam, kad kas ir iesaldēts. Ja saldē plastikas trauciņā, uzlīmē līmpapīru ar, piemēram, buljona nosaukumu un datumu, kad buljons vārīts.

Piedāvājam vienkāršas vakariņu receptes dažādām garšām un gaumēm. Pārskati savu saldētavu un, ja nolem kaut ko gatavot, tad pa nakti izņem produktus, lai tie atlaižas. Saldētus jūras produktus, augļus un citus neliela izmēra produktus vari atlaidināt, tos ieliekot ikdienas ledusskapja nodalījumā.

Source

Tasty

Tags

Jēra gaļa Makaroni Piena produkti Zivis Cūkgaļa Cūkgaļas karbonāde Gaļa Jēra gaļa Makaroni Olas Putnu gaļa Savojas kāposti Šampinjoni Zivis Tofu Kēksi Makaroni
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form