
Sulīgas kotletes ar zeltaini kraukšķīgu garoziņu ir daudzu iecienīts ēdiens gan ikdienā, gan svētku reizē. Laiki iet un mainās, bet to cilvēku loks, kuriem kotlešu cepšanas noslēpumi ir aktuāli, ir stabils un nemainīgs – liecina "Tasty" komandas novērojumi. Un tikpat nemainīga, kā interese par kotlešu cepšanu, ir kaismīgi strīdi par to, kā tās būtu pareizi gatavojamas, jo katram ir sava ideālā recepte.
Tādēļ svētku gaidās nolēmām savus uzticamos lasītājus un sekotājus iepriecināt ar radošu eksperimentu, mēģinot pēc labākās sirdsapziņas noskaidrot, kādā veidā gatavotas kotletes ir vidusmēra ēdāja garšas kārpiņām vistīkamākās. Pasteidzoties notikumiem pa priekšu, gribam pačukstēt, ka eksperimenta rezultāti mūs pārsteidza. Lasi tālāk un noskaidro, kā tad mums gāja.
Kotlešu eksperimenta sagatavošanās posms

Eksperimenta veikšanai izvēlējāmies visai klasisku, bet "Tasty" gaumē nedaudz papildinātu kotlešu recepti:
- 1 kg liellopa–cūkas maltās gaļas;
- 1 neliels burkāns;
- 1 neliels sīpols;
- 4 ķiploka daiviņas;
- 2 šķipsnas sāls;
- 1 šķipsna sodas
- 2 šķipsnas maltu melno piparu
- 2 ĒK skābā krējuma;
- 1 tostermaizes šķēle;
- 2 ĒK kefīra tostermaizes mērcēšanai;
- 1 sauja griķu miltu panēšanai;
- 1 sauja smalcinātu linsēklu panēšanai
- eļļa cepšanai;
- cepamā papīra loksne;
- cepammaiss.
Gaļu likām bļodā, uz smalkās rīves pierīvējām nomizotas ķiploka daivas, sīpolu, burkānu, pievienojām sāli, piparus, sodu, kefīrā izmērcētu maizi, krējumu un visu samaisījām, līdz ieguvām vijīgu un viendabīgu masu.
Atsevišķā bļodiņā sajaucām miltus un linsēklas.