Foto: Shutterstock
Ja tev mājās ir mafinu panna, tad tev ir gandrīz neierobežotas iespējas ekperimentēt ar receptēm. Šajā pannā iespējams pagatavot ne tikai mafinus! Tur vienlīdz labi izcepsies omletes un kiši, vakardienas makaroni un panna cotta. Mafinu pannu vari izmantot, lai pagatavotu tur gardas želejas vai sasaldētu desertus.

Klasika – mafini un kēksiņi

Protams, ja ir šāda panna, tad vismaz reizi ceturksnī jāizcep standarts – kēksiņi un mafini. Treknāki un liesāki, vienkārši un bagātināti ar šokolādi.

Sāļās uzkodas – kiši

Mafinu panna lieliski kalpo kā dažādu kišu un sāļo groziņu pagatavošanai. Atliek atrast sev tīkamāko pīrāga recepti, sadalīt mīklu formiņās un likt cepties. Tā ir izcila uzkoda kā ikdienā, tā svētkos!

Ceptas olas

Brokastu olas un omletes var cept mafinu formās – sanāk izcilas! Tas, kā bagātināt olas, ir katra paša ziņā – derēs gan bekons un labi kūstošs siers, gan brokoļi un saulē kaltēti tomāti.

Foto: Shutterstock

Cepti deserti

Panna cotta un brilē krēma receptes droši var pielāgot mafinu pannai. Jāatceras pirms gatavošanas bagātīgi ieziest formiņas ar sviestu, lai gatavos, atdzesētos desertus ir vieglāk izgāzt ārā.

Spageti ligzdiņas

Ja no vakariņām pāri palikuši spageti makaroni, tos var pārvērst par izsmalcinātām pusdienām. Spageti pievieno olu, sieru un garšvielas, ietin ar sviestu izziestā mafinu pannā un cep gatavu!

Foto: Shutterstock


Gardas želejas

Mafinu pannas formiņas ļaus vienlaicīgi pagatavot sešus vai divpadsmit (atkarībā no pannas veida) želejas. Lai būtu vieglāka izņemšana, formiņas var izklāt ar pārtikas plēvi.

Saldēti kārumi

Saldo našķu panna noder ne tikai cepšanai, to droši var likt arī saldētavā, pagatavojot dažādus saldētus desertus, piemēram saldējumu.

Ļauj mafinu pannai strādāt! Lai gardi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!