Foto: Shutterstock
"Ņemam mīkstu sviestu..." "Saputo istabas temperatūras sviestu ar cukuru..." Bet ko darīt, ja sviests vēl ledusskapī, ciets un auksts?

Cik bieži tev ir gadījies, ka visa gatavošana un gardumu cepšana jāiepauzē tāpēc, ka recepte pieprasa sviestu istabas temperatūrā? Tādu, kas maizei pieplok kā zīda kleita miesai, tādu, kas kopā ar cukuru pārvēršas gaisīgā kaloriju mākonī.

Protams, var kalendārā ieplānot mafinu un kūku cepšanu un sviestu no ledusskapja izņemt laicīgi (tas nozīmē, vismaz 40-60 minūtes pirms gatavošanas), bet, ja iedvesma ir te un tagad, sviestam nāksies pielāgoties!

Lūk, četri pārbaudīti sviesta mīkstināšanas veidi!

Liec ūdens peldē!

Katls ar vārošu ūdeni, bļoda katlā, bet bļodā nabaga cietais un aukstais sviesta pikucītis. Šoks viņam liels, sviests vienkārši pārvēršas spīdīgā un dzeltenā sviesta buljonā.

Jāpiezīmē gan, ka ne visām receptēm derēs kausēts sviests, tāpēc ūdens peldi var taisīt saudzīgākā režīmā: atstāt sviesta pikuci uz brīdi bļodā, tad sajaukt kopā pakusušo ar vēl cieto sviestu, rezultātā iegūstot viendabīgu masu.

Sagriez kubiņos!

Foto: Shutterstock

Pirms sāc gatavot noskatīto konditorejas izstrādājumu, kas pieprasa mīkstu sviestu, sagriez to mazos kubiņos un tikmēr sagatavo pārejās sastāvdaļas. Ja sviests līdz tam nav vēl praties samīkstināties, pievieno cukuru un saspaidi!

Saklapē!

Ja sviests neklausa, tad ir jānoper! Kā to dara? Liec plastmasas maisiņā (tādā, kādā saldē ogas), izspied gaisu, aizvelc maisiņu ciet, ņem mīklas rulli un ieklapē sviestu! Parullē un tad atkal ieklapē. Pēc tādas masāžas tas būs gatavs jebkurām gardām pārvērtībām!


Sarīvē!

Foto: Shutterstock

Sviesta klucis un rīve ir viens no ātrākiem veidiem, kā sviestu dabūt mīkstu. Žvīk- žvāk un pilna bļoda ar sviesta cepumu un sviesta rožu materiālu!

Mīkstais sviests iegūts, tagad tikai jāizlemj, ko gatavot, un "Tasty" ir idejas! Lai saldi un gardi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!