Pastas dienai par godu: kā pagatavot sulīgu un kūstoša siera ieskautu lazanju
Foto: Shutterstock

25. oktobrī visā pasaulē tiek atzīmēta Pastas diena, ko vispiemērotāk būtu nosvinēt, ceļot galdā kādu sātīgu makaronu ēdienu – tādu, kas ļoti, ļoti garšo, sasilda, kārtīgi pabaro un liek justies labāk drēgnajās un tumšajās rudens dienās. Tā vien šķiet, ka šī būs īstā reize pagatavot pastas ēdienu karalieni – lazanju.

Kā tad pašam pagatavot ideālo lazanju – kārdinošu itāliešu virtuves meistarstiķi, kas radies viduslaikos, Neapolē?

Pirmā lieta, kas skaidri jāizlemj – kāda lazanja tā būs. Ja gatavo klasisko lazanju, tad būs atsevišķi jātaisa Boloņas mērce un Bešamela mērce. Ja lazanja veģetāra, tad pietiks tikai ar mājās gatavotu tomātu mērci Boloņas mērces vietā, bet jāielāgo – tomātu mērce jātaisa karsta un pašam. Citādi tā vairs nav lazanja! Sāksim?

Lai vieglāk būtu saprast lazanjas proporcijas, iesakām laicīgi apskatīt kādu no šīm receptēm:

Klasiskā lazanja
Lazanja ar cieto sieru
Bagātīgā lazanja nesteidzīgam vakaram
Lazanja ar rikotu un tomātiem

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka