Foto: Shutterstock
Brīdī, kad dzeltenais skaistulis pārklājas melnām pumpām un pleķiem, nesteidzies mest ārā, dod tam gardu iespēju!

"Pumpiņ, pumpiņ, pumpiņ rasā, pumpiņ banānmiziņā!" – pārfrāzējot senu ziņģi, gribas dungot, ieraugot smukos dzeltenos augļus, kas naktī dabūjuši melnus vasarraibumus. Taču ar dungošanu vien būs par maz – te vajag plānu, jo vēl brīdis un banāni būs jāizmet.

Lūk, ieteikumi, ko iesākt ar raibajiem un ļoti gataviem banāniem!

1. Saldē!


Iesākumā, protams, jāsaprot vai ir laiks banāna pārstrādei, ja nav, tad – iekšā saldētavā. Vēlāk tos varēsi pārvērst bezgala gardā saldējumā. Atliks tikai pievienot kādu ogu un augli, pasaukt talkā blenderi un – voila! - saldējums gatavs – biezs, krēmīgs, debešķīgi gards, piemērots arī kaloriju skaitītājiem un vegāniem.
Vēlāk sasaldēti banāni ar labām sekmēm var tikt izmantoti visos zemāk uzskatītos veidos.

2. Cep!


Banānu maize, mafini un kēksi ir pārgatavo banānu lēciens nemirstībā! Banāni saldajiem našķiem dod vajadzīgo saldumu, mitrumu un porainumu.

3. Lieto kā olu un cukura aizstājēju


Ja virtuvē ir pārgatavojušies banāni, tā ir lieliska iespēja aizstāt kā olas, tā cukuru. Pieblendē banānu pankūku masai, pievieno dažādiem cepumiem – sevišķi gardi banāni kļūst tandēmā ar auzu pārslām. Pievieno sablendētu banānu vafeļu mīklai!

Droši bagātini brokastu putras ar banānu, pievienojot to vārīšanas laikā!

4. Blendē!


Ļoti mīksti banāni ir kā radīti dažādu kokteiļu un smūtiju bāzei. Tagad atliek pievienot ogas, augļus, pienu, saldējumu, sulu – vārdu sakot, visu, ko kārojas un garšo. Banāns smūtijiem un kokteiļiem dos tumīgumu un saldumu.

5. Gatavo desertus!


Banānu krēms un debesmanna ir deserti, kas vislabāk izdodas tieši no ļoti gataviem banāniem. Atliek tikai atrast sev tīkamāko recepti un pārvērst grēcīgi gardā desertā.

6. Vāri!


Ar, ko gan banāns sliktāks par avenēm, zemenēm un ķiršiem? Arī tas ir pelnījis nokļūt ievārījumu burciņā, lai pēcāk bagātinātu vafeļu un pankūku rītus.

Gatavojot ievārījumu, jāņem vērā, ka banāna saldums ir ļoti intensīvs, tādēļ tam jāpievieno kāds no citrusa augļiem vai citronskābe. Banāns labi spēlēsies arī kopā ar dzērvenēm un brūklenēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!