Reizēs, kad receptē ir ļoti svarīgi, lai sviests vienmērīgi sajauktos ar sausajiem miltiem, to pirms izmantošanas ieliek saldētavā un sasaldē. Sviestam pašam nekas nenotiks – sasalušo sviestu uz rīves sarīvē skaidiņās, un nepieciešamo daudzumu pievieno miltiem. Šādā veidā tas ne tikai ātrāk izkusīs, bet nebūs jāuztraucas par to, ka mīklā ir sviesta kunkuļi.
Triks ar sarīvēto sviestu jo īpaši noderēs mīklas drupaču pagatavošanai. Rupjāk sarīvētu sviestu vari izmantot arī kārtainās mīklas pagatavošanai. Bet, ja gatavo vafeļu mīklu, sarīvētais sviests vieglāk sajauksies ar pārējām sastāvdaļām.
Sarīvēto sviestu izmanto arī reizēs, kad veikli nepieciešams to izkausēt. No praktiskuma viedokļa – ja bieži nākas cept dārzeņus vai gaļu sviestā, tad šādā birstošā formā to itin viegli vari uzkaisīt uz pannas. Bet cepeškrāsnī ceptiem dārzeņiem to vienmērīgi vari pārkaisīt pāri, lai tas pieķertos pie katra kartupeļa, burkānu vai biešu gabaliņa.
Īsteno jaunapgūto triku kādā no "Tasty" receptēm!