Soli pa solim: kā mājās pagatavot izcilu kebabu
Foto: Shutterstock

Kaut mūsdienās kebabnīcas ir teju uz katra stūra, pievilinot pircējus ar kārdinoši zemām cenām, tomēr ir vērts aizdomāties, kas tad lētajiem kebabiem ir "vēderā". Labāk iemācies tos pagatavot mājās, lai varētu baudīt šo gardo ēdienu bez sirdsapziņas pārmetumiem.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Kebabs ir iekārtojies uz palikšanu daudzu valstu virtuvēs. Šim ēdienam, kā jau visiem mīļiem bērniem, ir daudz vārdu: šaurma, šaverma, šavarma, šuarma. Citviet, piemēram, Vācijā, to mēdz dēvēt arī par donera kebabu (Döner kebab). Tas ir izteikts Tuvo Austrumu ēdiens – pita vai pildīts lavašs ar sasmalcinātu ceptu gaļu (jēra, vistas, retāk – teļa vai tītara), ar garšvielām, mērcēm un svaigiem dārzeņu salātiem.

Iesākumā tev jāizvēlas maize, kurā tīsi kebaba pildījuma sastāvdaļas: gaļu, salātus un mērci.

Vari izmantot jau gatavu, veikalā nopērkamu lavašu, pitas maizi vai tortilju plācenīšus, bet, ja vēlies kebabu pagatavot no nulles un baudīt tikko no pannas noņemtā, siltā plācenī ievīstītu pildījumu, tad seko šai ātrajai receptei. Pirms tīšanas maizi uzsildi uz grila pannas, cepeškrāsnī vai mikroviļņu krāsnī, jo silts kebabs būs daudz gardāks.

Lasot tālāk, uzzināsi, kā mājas apstākļos bez vertikālā kebabu gāzes grila pagatavot gaļas pildījumu ar autentisku garšu, kādi dārzeņi izmantojami salātiem un, protams, kā pagatavot īpaši gardu kebaba mērci.

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

Tags

Dienas padoms Kebabs
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form