Soli pa solim: zelta likumi, kas jāievēro, mājās gatavojot pelmeņus
Foto: Shutterstock

Ziemīgās dienas, kad sals kož vaigos, ir gluži kā radītas, lai sagatavotu pelmeņu krājumus ilgākam laikam. Šādos laikapstākļos gardos darinājumus ātri varēsi sasaldēt, izliekot uz balkona, lieveņa vai terases. Tad atliks vien pelmeņus safasēt maisiņos un sastūķēt saldētavā, lai mielotos ar tiem, kad vien tīk.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Mēs iesakām, iesaistot ģimeni vai draugus, izmantot salu savā labā un saorganizēt jestru pelmeņu lipināšanas darbnīcu, jo, lai process virzītos uz priekšu raitāk, savs darbiņš atradīsies katram.

Pelmeņu gatavošana nav īpaši sarežģīta, drīzāk jau laikietilpīga procedūra, tomēr ir vairāki knifiņi, kas jāņem vērā, lai mīkla nebūtu gumijota, pelmeņi vāroties nevērtos vaļā, bet pildījums būtu maigs, aromātisks un bezgala sulīgs.

Kā pareizi sagatavot mīklu pelmeņiem

Soli pa solim: zelta likumi, kas jāievēro, mājās gatavojot pelmeņus
Foto: Shutterstock

Gatavojot pelmeņu mīklu, ir jāizvēlas pareiza miltu un ūdens proporcija, jo, pievienojot pārāk daudz miltu, mīkla būs cieta, savukārt, ja miltu būs par maz, tā sanāks ķepīga un grūti veidojama. Lai rezultāts būtu nevainojams, uz sešām daļām miltu pievieno vienu daļu ūdens, Protams, liela nozīme ir arī miltu kvalitātei, tādēļ var gadīties, ka būs jāpievieno vēl pāris karotes miltu, bet iesākumā ievēro šo proporciju un kārtīgi izmīci mīklu, un tikai tad pieņem lēmumu.

Mīklas iejaukšanas tehnoloģija ir pavisam vienkārša: bļodā ielej ūdeni, tam pievieno krietnu šķipsnu sāls, olu un sakuļ viendabīgā masā, tad pievieno miltus. Iesākumā mīklu mīca bļodā, tad turpina mīcīšanu, no bļodas pārliekot mīklu uz darba virsmu, kas iepriekš viegli pārkaisīta ar miltiem, lai mīkla neliptu pie virsmas. Pieredzējuši pelmeņu gatavotāji iesaka mīklu mīcīt ar rokām, jo šādi vislabāk ir jūtama tās struktūra. Mīkla ir gatava, kad tā ir izmīcīta viendabīga, gluda un bez kunkuļiem.

Kad mīkla iejaukta, to pirms pelmeņu gatavošanas noteikti vajag aptuveni stundu "atpūtināt", skaidrots portālā "Jedimdoma". Pa šo laiku tā kļūs viendabīgāka, elastīgāka un daudz vieglāk veidojama. Lai mīkla neapkalstu, liec to bļodā un trauku pārklāj ar samitrinātu papīra dvieli vai pārtikas plēvi.

Lasi tālāk un uzzini, kā sagatavot pelmeņu pildījumu un kā tos pareizi lipināt.

Tags

Virtuves gudrības Pelmeņi
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form