
Prasmīgi pagatavots, sulīgs cūkgaļas cepetis ar zeltaini kraukšķīgu ādiņu noteikti ir svētku galda rota, satuvinot ģimeni un draugus kopīgā garšu piedzīvojumā. Kaut veikalos plašā klāstā ir pieejami cepšanai jau sagatavoti cepeši dažādās marinādēs, decembris, kad svinēsim Ziemassvētkus un sagaidīsim Jauno gadu, būs īstā reize, kad pagatavot cepeti saviem spēkiem.
Cūkgaļas cepetis ir viens no vieglākajiem un reizē arī sarežģītākajiem ēdieniem – jāzina ne mazums knifu, lai gaļa izdotos pietiekami mīksta, sulīga un viegli košļājama, jo nereti gadās, ka krāsnī gatavotā cepeša šķēles ir ar pelēcīgu nokrāsu un ļoti sausas. Kā novērst šo kļūmi, lai nākamreiz cepetis sanāktu perfekts?
Iepazīsties ar vērtīgiem "Rīgas miesnieka" speciālistu un portāla "Cālis" virtuves foruma saimnieču padomiem, kas noderēs, ja svētkos iecerēts celt galdā sulīgu cūkgaļas cepeti ar zeltainu garoziņu. Un, pats galvenais, nesteidzies – labāk ielej glāzi vīna un izbaudi relaksējošo gatavošanas procesu!
- 1. Pirmais solis: kā izvēlēties cūkas cepetim piemērotu gaļu
- 2. Otrais solis: kādas garšvielas izvēlēties un kā iemarinēt cūkgaļas cepeti
- 3. Trešais solis: kā veidot cepeša formu, pareizi to cept un piešķirt zeltainu garoziņu
- 4. Ceturtais solis: cik ilgi jācep cepetis un kā noskaidrot, vai tas ir gatavs
- 5. Piektais solis: kā cepeti pareizi 'atpūtināt' un sagatavot pasniegšanai