Foto: Shutterstock
Nemelosim, kārdinājums iegādāties universālu glāzi visiem vīna veidiem un garšas niansēm ir liels. Veikalu sortimentā pieejamas dažnedažādākās vīna glāzes, un cenas mēdz būt no smieklīgi lētām līdz kosmiski dārgām – pat 130 eiro par vienu stikla burvību. Tomēr reizēm (lai vīnziņi piedod!) vīna baudīšanai pievilcīga liekas arī kafijas krūzīte virtuves plauktā. Vīna glāžu dažādībai šķietami nav gala – atšķirīgi izliekumi, forma, augstums, platums, pat stikla sastāvs –, un tas viss piedod ne tikai vizuāli estētisku šarmu, bet ietekmē arī vīna garšu, smaržu un baudīšanas procesu kopumā. Vīna pazinējs Voldemārs Dzenis skaidro, kāpēc vērts pievērst uzmanību niansēm, lai no vīna "izspiestu" visu, ko tas var piedāvāt.

Vai glāzes kvalitātei vispār ir nozīme? 150 eiro vērta kristāla pasaka vai piecus eiro vērta glāzīte no "Pepco"? Voldemārs skaidro, ka ir gan!

"Glāzes kvalitāte maina vīna baudīšanas procesu. Stikls ir smagāks un biezāks. Kristāla glāzes parasti ir roku darbs. Kristāls ir riktīgi plāns. Vīna baudīšanai – jo mazāk saskare ar stiklu, jo labāk, tāpēc kristāls skaitās labāks vīna baudīšanai, salīdzinot ar stiklu, jo stiklā vīns ar grūtībām plūst pa glāzi. Viens un tas pats vīns dažādās glāzēs garšo pilnīgi atšķirīgi," skaidro zinātājs.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!