Kaut ik gadu esam apņēmības pilni uzklāt Ziemassvētku galdu ar 12 ēdieniem, tomēr nereti gadās, ka no trakā pirmssvētku skrējiena attopamies vien pašā pēdējā brīdī, kad doma par nesteidzīgu mielasta sagatavošanu ir jāatmet un jāsteidz glābt, kas nu vēl glābjams. Lai svētku galds arī uz ātru roku klāts būtu instagrama cienīgs, vari izmantot dažādas veikalā nopērkamās mīklas glītiem mielasta dekoriem.

Novēlējumi rauga mīklas bulciņās

Uz nelielām lapiņām saraksti novēlējumus. Sagatavo kēksiņu cepamo veidni. No rauga mīklas veido nelielas bumbiņas un katrā veidnes iedobumā liek trīs bumbiņas, starp tām noslēpjot salocīto novēlējumu. Kad bulciņas būs gatavas, pie novēlējuma varēs tikt, viegli paverot bulciņu mīklas savienojuma vietā.

Balodīši no kārtainās mīklas

Kārtaino mīklu izrullē, ar asu nazi sadala trīsstūros. Uzkarsē krāsni. Sagatavo kēksiņu cepamo veidni. Katru mīklas trīsstūri liek savā veidnes iedobumā. Mīklas trīsstūra platākajā galā ar šķērēm iegriež bārkstis. Cep balodīšus krāsnī, līdz tie ir zeltaini.

Kanēļa pīne no kanēļmaizīšu mīklas

Kanēļmaizīšu gatavošanai paredzēto rauga mīklu izrullē taisnstūra formā. Pārziež mīklu ar sviestu, pārkaisa ar kanēli un cukuru. Sarullē un liek uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Ar šķērēm horizontāli iegriež ruleti ik pēc pāris centimetriem, atdalot katru iegriezumu un pamīšus nolokot uz malām. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī, līdz pīne ir gatava un skaisti zeltaina.

Pārpilnības rags no picas mīklas

Picas mīklu izrullē taisnstūra formā, vertikāli sadala garās puslīdz vienāda platuma sloksnēs. Trīs mīklas strēmeles sapin pīnē. Visas mīklas sloksnes, pārklājot tās vienu otrai, kārto virs cepamās plāts. No folijas, izmantojot tukšu 500 ml plastmasas pudeli, izveido raga formu. Folijas sagatavi liek virs mīklas loksnēm, loksnes apliek apkārt "ragam" un galus salipina, veidojot formu. Pārziež ar sakultu olu, cep krāsnī līdz zeltainam tonim.

Noskatoties video, redzēsi, kā pagatavot ne vien jau aprakstītos mīklas izstrādājumus, bet arī glītu pīto maizes kukulīti un dekoratīvu labības kūli no mīklas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!