Vienkāršas un zibenīgi ātri pagatavojamas mērces vokpannā ceptiem ēdieniem
Foto: Shutterstock

To, ka vokpannā gatavoti ēdieni ir ļoti garšīgi, atzīs katrs, kurš kaut reizi tos nobaudījis. Turklāt tos var pagatavot pat iesācēji pavārmākslā: pāris minūtes uz lielas liesmas apcep sev tīkamākos dārzeņus, sēnes, garneles vai plānās strēmelītēs sagrieztu gaļu, pārlej ar mērci, samaisi un restorāna cienīga maltīte ir gatava! Vienkārši, vai ne? Galvenais, nepārcept dārzeņus un pievienot pareizo mērci, jo tieši tā ir vokpannā gatavotu ēdienu veiksmes atslēga. Nezini, kādu mērci izvēlēties? Esam sarūpējuši 13 zibenīgi ātri pagatavojamu mērču receptes.

Gatavojot mērces vokpannā ceptiem ēdieniem jeb "stir-fry", kukurūzas cieti vari aizstāt ar kartupeļu cieti. Ja vēlies biezākas konsistences mērci, pievieno vairāk cietes.

Visvienkāršāk šīs mērces būs pagatavot un pievienot ēdienam, ja liksi visas sastāvdaļas aizskrūvējamā vai aizvākojamā burciņā un sakratīsi burciņas saturu, līdz iegūsi viendabīgas konsistences emulsiju.

Tā kā visu mūsu piedāvāto mērču sastāvā jau ir gaišā sojas mērce, tad, gatavojot ēdienu, tam nav nepieciešams papildus pievienot sāli.

Kādi nosacījumi vēl jāievēro, gatavojot ēdienu vokpannā, uzzināsi, izlasot šo rakstu.

Mērces asumu piekoriģē, pievienojot tai kapātu svaigu čili piparu, piparu pastu vai kaltētas čili pārslas pēc garšas.

Mērci gaļai, dārzeņiem vai nūdelēm pievieno brīdi pirms gatavošanas beigām. Kad mērce sabiezē un iegūst zīdainu spīdumu, ēdiens ir gatavs.

Lai izdodas un labi garšo!

Pamatmērce vokpannā gatavotiem ēdieniem

Vienkāršas un zibenīgi ātri pagatavojamas mērces vokpannā ceptiem ēdieniem
Foto: Shutterstock


Portāls "Fortysomething.ca" skaidro, ka, lai pagatavotu universāli izmantojamu pamatmērci, kas noderēs teju visu vokpannā gatavoto ēdienu papildināšanai, tev būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

  • 180 ml gaišās sojas mērces;
  • 120 ml vistas buljona;
  • 80 ml rīsu etiķa;
  • 3,5 ĒK cukura;
  • 1 ĒK sezama eļļas;
  • 1 ĒK sarīvētu ķiploku;
  • 1 ĒK sarīvētas ingvera saknes;
  • 2 ĒK kukurūzas cietes.

Liec visas sastāvdaļas burciņā, sakrati un pievieno ēdienam neilgi pirms gatavošanas beigām.

Lasi tālāk un izvēlies, kuru mērci pagatavot jau šodien.

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Pregnancy widget logo Pregnancy widget logo
Aprēķināt
Norādi pēdējo mēnešreižu
pirmo dienu
Kļūda!
Lūdzu, norādiet korektu
datumu pagātnē.
Tasty iesaka