Foto: Shutterstock
Plāno pankūku mīklas iejaukšana reizēm var pārvērsties nebeidzamā riņķa dancī: sākot cept pankūkas, secini, ka mīkla ir pārāk šķidra, un iemaisi vēl nedaudz miltu, bet, jau nākamo pankūku cepot, milti ir uzbrieduši, un jāskrien uz ledusskapi pēc piena, ar ko atšķaidīt pārlieku biezo mīklu. Kāda tad ir plāno pankūku mīklas "zelta proporcija", lai tās vienmēr izdotos jau ar pirmo piegājienu?

Gatavojot plāno pankūku mīklu, svarīgākais ir ievērot proporcijas. Vienkāršākais padoms, kas noderēs ikvienā virtuvē, ir šāds: ja bļodā ber krūzi miltu, tad pievieno tikpat daudz piena vai ūdens, – ja gatavo "bada pankūkas"! Šis padoms ir praksē vairākkārt pārbaudīts un vienmēr "nostrādā" nevainojami, neatkarīgi no izmantotās krūzes lieluma – tā var būt gan pavisam maza tasīte, gan puslitrīga kafijas krūze, kas atrodama plauktā.

Krūzes izmērs gan ir jāņem vērā, pievienojot plāno pankūku mīklai olas: mazai tasītei viena ola, 300 ml krūzei – jau divas. Vienkārši, vai ne?

Kad ideālā plāno pankūku mīkla būs pagatavota, te atradīsi noderīgus knifiņus, cik ilgi cept pankūkas un kā tās veikli apgriezt otrādi bez raizēm.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!