Virtuves pamati: olbaltuma krēmi kūkām
Foto: Shutterstock

Olbaltuma krēma pamats ir sakulti olu baltumi ar cukuru. Tos izmanto dažādu kūku un kūciņu rotāšanai, vafeļu tūtiņu un rulešu pildīšanai. Atkarībā no pagatavošanas paņēmiena, izšķir četrus olbaltumu krēma veidus.

Olbaltumu krēmiem ir maiga un gaisīga struktūra, tie nav tik trekni kā sviesta krēmi. Ja vēlies ar tiem aizstāt sviesta krēmu, tad 3 sakulti olbaltumi aizstāj krēmu, kas pagatavots no 100 gramiem sviesta.

Lai arī ar vislielāko apjomu sakulsies 3 - 4 dienas vecas olas, kas ir istabas temperatūrā, tomēr jo svaigākas olas, jo sakultais olbaltums ir noturīgāks. Mūsdienās, kad olbaltumu vairs nekuļ ar rokām, noturīgums ir nozīmīgāks nekā apjoms, jo mikseris sakuls gaisīgās putās arī svaigas olas.

Ja trauks, kurā tiks kulti olu baltumi, būs kaut nedaudz taukains, baltumus nevarēs sakult. Labi sakultam olbaltuma krēmam, to paberzējot starp pirkstiem, nevar sajust cukura graudiņus. Olbaltumu nedrīkst arī pārkult, tad tas var vienkārši sabrukt. Līdzko iekulta pēdējā karote ar cukuru, mikseri var izslēgt. Krēmam var pievienot arī dažādus aromātus un pārtikas krāsu.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form