Virtuves pamati: Tik līdzīgie, bet dažādie sīpolu veidi
Foto: Shutterstock

Varētu šķist, ka sīpols ir un paliek sīpols – kas tur ko šķirot, ja recepte vienu pieprasa. Taču katrs no sīpolu veidiem ir vairāk vai mazāk piemērots kādam konkrētam mērķim. Tāpat, kā mēs izvēlamies piemērotāko eļļu cepšanai, tā arī sīpolus maltītēm piemeklējam pēc to īpašībām. Salātos tie noteikti vienmēr būs sarkanie sīpoli, bet sīpolu gredzeniem – saldie sīpoli.

Vieni ir sīvāki par citiem, bet otri nesaraudina tik ļoti, ja tiek smalki sakapāti. Piekritīsiet, franču sīpolu zupa taču garšotu pavisam citādi, kur nu vēl izskatītos, ja to pagatavotu no sarkanajiem sīpoliem. Tāpēc atstāsim šo Francijas kulinārijas paraugu dzeltenajiem sīpoliem. Bet ko darīt ar tiem citiem?

Tags

Kartupeļi Olu ēdieni Sarakstu karuselis Virtuves pamati Augu eļļa Avokado Čatnijs Etiķis Gaļa Kazas siers Olu nūdeles Sarkanie sīpoli Sīpoli Šalotes sīpoli Tomāti Biezzupas un krēmzupas Dārzeņu sacepumi Kanapē un sviestmaizes Salāti

Comment Form