Baudām rabarberu laiku ar gardām plātsmaizēm – 14 receptes lieliskam vasaras startam
Foto: Shutterstock

Saldenskābi, cukuraini kraukšķīgi, krējumā kūstoši, uz plātsmaizēm smaržojoši – ak, rabarberi visos veidos ir īstens jūnija gardums! Ejam rabarberos un slēdzam iekšā cepeškrāsni – dzīve un plātsmaize ir jābauda, kamēr karsti!

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Omīšu gudrības māca, ka rabarberus jāēd līdz Jāņiem. Deroši vien tas tāpēc, ka, jo vairāk uz rudens pusi, jo spēcīgāk šajos augos uzkrājas skābeņskābe, kas lielās devās nav ieteicama. Taču līdz Jāņiem jāļaujas rabarberu laika trakumam ar iedvesmu un siekalu pilnu muti!

Daudziem bērnības atmiņas saistās ar kraukšķīgu rabarbera kātu, ko, pamērcētu omes cukurtraukā, grauzām tāpat. Un kur tad vēl rabarberu ķīselis, rabarberu debesmanna un ak, brīnišķīgās, dievišķi gardās rabarberu plātsmaizes?!

Katrai saimniecei ir sava rabarberu plātsmaizes recepte un kāds mazais knifiņš, kas to atšķir no visām citām pasaules plātsmaizēm. Dalāmies ar rabarberu recepšu kolekciju, kurā smelties iedvesmu, eksperimentēt un, iespējams, radīt savu īpašo, nesalīdzināmo rabarberu plātsmaizi!

Uzliec kroni vasarai! Reģistrējies "Delfi Abonementa" loterijai un laimē ielūgumus uz ziedu festivālu Pakrojas muižā, izklaides parku "Avārijas brigāde", kā arī citas karaliskas balvas! Reģistrējies šeit.

Tags

Rabarberi Plātsmaizes
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form