Saldenskābi, cukuraini kraukšķīgi, krējumā kūstoši, uz plātsmaizēm smaržojoši – ak, rabarberi visos veidos ir īstens jūnija gardums! Ejam rabarberos un slēdzam iekšā cepeškrāsni – dzīve un plātsmaize ir jābauda, kamēr karsti!

Omīšu gudrības māca, ka rabarberus jāēd līdz Jāņiem. Deroši vien tas tāpēc, ka, jo vairāk uz rudens pusi, jo spēcīgāk šajos augos uzkrājas skābeņskābe, kas lielās devās nav ieteicama. Taču līdz Jāņiem jāļaujas rabarberu laika trakumam ar iedvesmu un siekalu pilnu muti!

Daudziem bērnības atmiņas saistās ar kraukšķīgu rabarbera kātu, ko, pamērcētu omes cukurtraukā, grauzām tāpat. Un kur tad vēl rabarberu ķīselis, rabarberu debesmanna un ak, brīnišķīgās, dievišķi gardās rabarberu plātsmaizes?!

Katrai saimniecei ir sava rabarberu plātsmaizes recepte un kāds mazais knifiņš, kas to atšķir no visām citām pasaules plātsmaizēm. Dalāmies ar rabarberu recepšu kolekciju, kurā smelties iedvesmu, eksperimentēt un, iespējams, radīt savu īpašo, nesalīdzināmo rabarberu plātsmaizi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!