Kad ir izgaršoti dažādi svešzemju labumi, reizēm uznāk nostaļģija pēc klasiskām garšām un paliekošām vērtībām, piemēram, kārtīgas karbonādes. Sulīga gaļas šķēle ar kraukšķīgu garoziņu - kas gan var būt labāks par to! Virtuves eksperimentu cienītājiem piedāvājam atsvaidzināt karbonādes garšu buķeti ar kādu neparastāku marinādi vai pildījumu.
Ļoti vienkārši pagatavojama karbonāde ar sieru

Vienkārši pagtatavojama cūkgaļas karbonāde ar sieru - Agra recepte konkursam "Meklējam februāra garšu!". Ļoti garda un sulīga - gan uzreiz pēc cepšanas ar piedevām, gan nākamajā dienā, liekot uz brokastmaizēm.
Grilēta kakla karbonāde citronu un zaļumu marinādē

Grilēta cūkgaļas kakla karbonāde, kas marinēta citronu un zaļumu marinādē, būs gards risinājums vasarīgām pusdienām vai vakariņām. Šo pašu marinādi var izmantot arī šašlika gatavošanai, atšķirsies vien gaļas sagriešanas veids!
Cūkgaļas gardums ar tomātiem un sīpoliem

Cūkgaļas gardums ar tomātiem un sīpoliem brangām pusdienām vai vakariņām.
Cūkgaļas karbonāde ar sinepēm

Iecienītās klasiskās karbonādes garšu var mainīt, piemēram, kā šajā receptē - pirms panēšanas gaļu pārziežot ar sinepēm. Rezultāts būs viegli pikanta un ļoti laba garša!
Baltvīnā marinēts cūkgaļas karbonādes steiks

Vīns ēdienam piešķir ne tikai īpašas garšas nianses, bet arī paātrina gatavošanas gaitu, piemēram, gaļa izcepsies ātrāk. Ļaujies eksperimentam, pagatavo pusdienās vai vakariņās sulīgo cūkgaļas karbonādes steiku baltvīna un timiāna marinādē!
'Franču' karbonāde ar sēnēm un siera cepuri

Šī recepte ir tik vienkārša, ka to varēs pagatavot arī virtuvē nepieredzējušākas saimnieces. "Franču" karbonādēm var izmantot cūkas, liellopa vai vistas fileju - atkarībā no gaumes un aktuālā piedāvājuma gaļas veikalā.
Sinepēs un bazilikā marinēta, grilēta cūkas karbonāde ar kauliņu 'Ašā sapnis'

Cūkgaļas karbonāde bez kauliņa, marinēta sinepju, bazilika un citrona sulas maisījumā, mmmm.... gardi!
Kakla karbonāde zem zilā siera segas

Īsta cūkgaļas recepte vīrieša gaumē. Kalorijas, protams, šajā ēdienā labāk nezināt, bet garša – neatkārtojama. Un kāpēc gan mēs kādreiz pēc kārtīgas izslēpošanās dzestrajā ziemas gaisā nevarētu baudīt kaut ko tik sātīgu, toties bezgala gardu. Gatavo Dzintars Šteinbergs-Ozoliņš, ēst gatavot mīlētājs, dekorators mākslinieks.