Foto: Shutterstock
Ja sniegotajās brīvdienās gribas sevi palutināt ar kādu našķi, pie viena piesildot māju, bet ķēpāties ar kūkas gatavošanu ir slinkums, tad izcep saldus, kārdinoši smaržojušus cepumus! Mēs piedāvājam 17 cukurotu cepumiņu receptes ar kraukšķīgiem riekstu gabaliņiem bonusā, kas tevi priecēs katrā kumosā.

Gatavojot cepumu mīklu, droši ļaujies improvizācijai. Piemēram, ja receptē minēti lazdu rieksti vai pekanrieksti, tas nebūt nenozīmē, ka tev jāsteidzas uz veikalu tos iegadāties. Ne mazāk gardi cepumiņi izdosies, ja mīklai pievienosi zemesriekstus vai valriekstus, kas jau ir tavas virtuves krājumos.

Ja jaunais gads ir iesākts ar apņemšanos ēst veselīgāk, tad receptē daļu kviešu miltu aizstāj ar rupja maluma miltiem, maltām auzu pārslām vai klijām, arī cukura daudzumu cepumos vari samazināt pēc saviem ieskatiem, aizstājot šo sastāvdaļu ar stēviju vai citu saldinātāju. Savukārt, lai cepumu garša būtu īpaši riekstaina, daļu receptē norādītās taukvielas vari aizstāt ar krēmīgo riekstu sviestu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!