Gatavojot cepumu mīklu, droši ļaujies improvizācijai. Piemēram, ja receptē minēti lazdu rieksti vai pekanrieksti, tas nebūt nenozīmē, ka tev jāsteidzas uz veikalu tos iegadāties. Ne mazāk gardi cepumiņi izdosies, ja mīklai pievienosi zemesriekstus vai valriekstus, kas jau ir tavas virtuves krājumos.
- Lūk, ideja, ko vērts izmēģināt – četri rieksti, no kuriem mājās pagatavot pienu un riekstu sviestu.
Ja jaunais gads ir iesākts ar apņemšanos ēst veselīgāk, tad receptē daļu kviešu miltu aizstāj ar rupja maluma miltiem, maltām auzu pārslām vai klijām, arī cukura daudzumu cepumos vari samazināt pēc saviem ieskatiem, aizstājot šo sastāvdaļu ar stēviju vai citu saldinātāju. Savukārt, lai cepumu garša būtu īpaši riekstaina, daļu receptē norādītās taukvielas vari aizstāt ar krēmīgo riekstu sviestu.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit