Foto: Shutterstock
Ja esi bijis veiklāks par ķiršu cienītājiem un kvalitātes pārbaudītājiem strazdiem vai vienkārši esi dabūjis pilnu grozu ar ķiršiem tirgū vai dāvanā, tad laiks tos pārstrādāt kārumos, kas saldi kā pati vasara.

Lai tiktu līdz ķiršu gardumiem ir viena blakne – ķiršu gaļas atbrīvošana no kauliņiem. Tā tajā dzīvē iekārtots, par visu jāmaksā! Taču, ja atrodi kauliņu izņemšanas metodi, kura padodas vislabāk, tad tālāk jau tikai tehnikas noslīpēšanas jautājums, vienlīdz ātri ies gan ar nazi, gan matadatu vai pudeļu kakliņa metodi. Ja virtuvē vieta atļauj, var iegādāties (vai vēl labāk – aizņemties) ķiršu kauliņu izņemšanas uzparikti. Idejas, kā atbrīvoties no kauliņiem, var lasīt arī šeit.

Kad nu ķirši atkauloti, laiks ķerties pie gatavošanas!

Sezonas atklāšana ar ķiršu pīrāgu

Foto: Shutterstock

Ķiršu pīrāgs vai tarte ir obligāts pasākums ķiršu sezonā. Tas ir nākamais solis pēc tam, kad apēsta bļoda saldo ķiršu. Vai divas. Tad kārta pīrāgam, gardāko un skaistāko ķiršu ielikšana mīklas groziņā un aizrestošana ar mīklas restēm. Pilnīga ķiršu vasaras sagūstīšana! Lai neaizmūk, lai atdod savu aromātu un garšu mīklai. Kurš gan vairs skaita kalorijas! Te iederēsies arī kārtīga vaniļas saldējuma bumba - kad jau, tad jau!

Perfektas laulības

Foto: Shutterstock


Ķirši un šokolāde ir gastronomijas debesīs noslēgta laulība. Perfekts pāris! Nepievils nekad un nekādās kombinācijas. Šokolādes kūka, Švarcvaldes kūka, kēksi, kapkeiki, šokolādes muss ar ķiršu mērci... Viens par otru debešķīgāki deserti!

Drumstalu un ķiršu dancis

Foto: Shutterstock

Sviesta drupačas un ķirši arī nav smādējama kombinācija. Cep tos veidnē un sauc par kramblu, liec uz cepamās plāts un sauc par plātsmaizi – būs garšīgi visos veidos!

Aukstais kārums

Foto: Shutterstock

Ja mājās ir saldējuma gatavošanas mašīna, tad ātri iespējams iegūt krēmīgu našķi ar intensīvu ķiršu noti. Ja nav, tad jātaisa semifredo vai vienkārši jāsakuļ jogurts ar ķiršiem, jāsaliek trauciņos un jāliek saldētavā. Ļoti atspirdzinošs kārums!

Kas klimpā? Ķirsis klimpā!

Foto: Shutterstock

Vareņiki ar ķiršiem ir liela ņemtne, bet atmaksājas. Ja saldētavā glabājas šāda ēdmaņa, tad brīzos, kad nezini, ko gribas ēst, vai tieši otrādi – ļoti gribas ēst, atliek atvērt saldētavu, izņemt vareņikus un iepeldināt verdošā ūdenī.

Ātrā mērce pankūkām un vafelēm

Foto: Shutterstock

Ķiršu vārīšana ziemai ir atsevišāķa stāsta vērts pasākums, bet brīdī, kad top pankūkas un vafeles, paralēli var izvārīt ātro ķiršu zapti, ko pārliet šiem grēcigi gardajiem brokastu bruņiniekiem. Ātrā mērce vislabāk izdosies ar ievārījuma cukuru, jo skaisti saželēs.

Bauda no katras karotes

Foto: Shutterstock

Ķirsis vienlīdz labi iederēsies gan biezpiena, gan putukrējuma desertos. Tas lieliski iederas arī trifle desertos. Un, protams, neaizmirsīsim šokolādi!

Bubertu pamatiņš

Foto: Shutterstock

Bubertu vērts uztaisīt tāpēc vien, lai to varētu kā buru kuģi palaist pa ķiršu ķīseļa okeānu. Ja bubertam laika par maz, tad var iztikt ar putukrējuma laiviņu! Katrā ziņā ķiršu ķīselis gatavs uzņemt dažādus peldētājus. Nevar aizmirst arī to, ka paši ķirši arī labprāt pārtop par kādu gardu putras desertu – piemēram, uzpūteni.

Saldā veldze

Foto: Shutterstock


Ķiršu sula vai sīrups kombinācijā ar ledu, piparmētrām un citrusiem ir īsts vasaras vidus padzēriens. Perfekta limonāde, kas gan veldzē, gan uz mēles atstāj tīkami saldu noti. Limonāde, kas godam varētu nest vārdu "Jūlija skūpsts" vai "Vasaras vidus apskāviens". Un šis nu ir laiks, kad gribas abus – gan to skūpstu, gan apskāvienu! "Tasty" ķiršu kolekcija ir kā radīta tam, lai ķirsītis uz tortes katrai jūlija dienai!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!