Mājīgās siermaizītes: 30 receptes brokastīm, pusdienām un vakariņām
Foto: Shutterstock

Pirms ērti iekārtojies dīvānā, lai sekotu iemīļotā seriāla sparaigajiem notikumiem, piesildi un iesmaržini māju, izcepot lielo plāti sulīgu siermaizīšu. Mums padomā ir lērums kārdinošu recepšu siera skavās slīgstošām maizītēm ar zeltaini kraukšķīgām maliņām!

Lielākam ēdāju bariņam, protams, visērtāk karstmaizes ir gatavot cepeškrāsnī, piepildot cepšanai paredzēto restīti stāvgrūdām pilnu, jo visiem zināms, ka siermaizīšu kalns noplaks zibenīgi ātri. Uz restītes ceptas siermaizes būs īpaši kraukšķīgas, jo liekā sula un mērce notecēs uz apakšā paliktās plāts, šādi novēršot maizes izmirkšanu, kas ir viena no biežāk pieļautajām kļūdām, cepot siermaizes.

Īsti nemaz nav no svara tas, kādu maizi izvēlēsies savu karstmaizīšu gatavošanai. Visērtāk, protams, izvēlēties jau sašķēlētu maizes kukulīti, kas ļaus ieekonomēt laiku un pūles. Ja tīk, izvēlies baltmaizi, ja esi iecienījis saldskābmaizi vai graudu maizi – droši liec uz tās sieru.

Kas attiecas uz siera izvēli, tad, protams, neiekrīti ražotāju veikli izliktajās lamatās, izvēloties siera izstrādājumu, jo siermaizīšu veiksme lielā mērā ir atkarīga tieši no izvēlētā siera garšas īpašībām.

Cepšanai lieti noderēs labi kūstošie Krievijas vai Holandes sieri. Taču nevajadzētu smādēt arī Ementāles sieru, mocarellu vai Čedara sieru. Katrs garšo mazliet citādāk, bet visi kā viens kusīs labi. Labu garšu maizītēm piešķirs arī siera pamatmasai pievienots cietais siers, bet par vieglu kūpinājuma aromātu gādās siera desa. Un pats galvenais – sieru sarīvē, jo šķēlēs sagrieztais siers ne vienmēr labi izkusīs. Te paveras iespējas improvizācijai, jo sarīvēto sieru var papildināt, piemēram, ar kapātiem zaļumiem, pesto mērci, dažādām garšvielām, saulē kaltētiem tomātiem vai rīvētiem ķiplokiem, kas palīdzēs dot pretsparu vīrusiem.

Maizīšu pamatni, noklājot ar tomātu mērci un papildinot garšu buķeti ar oregano (šī garšviela teju vienmēr tiek pievienota picai), varēsi baudīt mini picas. Lai pašpikotu pildījumu idejas, ieej kādas picērijas mājaslapā!

Taču bez siera karstmaizēs vari likt vēl daudz ko citu, piemēram, šķiņķi, pesto, tomāta šķēles, ievārījumu, čatniju, sēnes, salami, tunci, lasi, marinētus gurķīšus un vēl daudz ko. "Tasty" iesaka pamēģināt ābolu un tomātu kombināciju vai bumbiera šķēlītes zem kūstoša siera kārtas – šīs garšas var patīkami pārsteigt.

Gatavās siermaizes kādu brīdi "atpūtini" uz restītes, paverot krāsns durtiņas, lai pa tām tvaika formā varētu izplūst liekais mitrums un maizītes nedaudz apkalstu. Ja tās uzreiz pēc cepšanas saliksi uz šķīvja, radīsies kondensāts un, kādu laiku pastāvot, maizītes zaudēs kraukšķīgumu.

Lai labi garšo!

Tags

Iedvesma Picas un karstmaizes Siers Vakariņas
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form