Foto: Shutterstock kolāža

Dārzeņu zupas jaukums slēpjas tās vienkāršībā. Lai to pagatavotu, nebūs stundām ilgi jāstāv pie pīts, vai jāiztērē viss nedēļai paredzētais pārtikas budžets, bet gala rezultāts būs restorāna virtuves cienīgs, turklāt panākams pavisam ātri. Pagatavot ideālu biezzupu būs vienkārši, ja ņemsi vērā mūsu padomus un izmantosi kādu no kārdinošajām ''Tasty'' receptēm, kas iepriecinās gan lielus, gan mazus gardēžus.

Gardum gardu un sātīgu zupiņu var pagatavot arī bez kripatiņas gaļas. Pamatā viss, kas vajadzīgs ir:

  • olīveļļa vai sviests cepšanai (ja vēlies, vari šo soli izlaist);
  • dārzeņi (burkāni, ķirbis, kartupeļi, cukīni, brokoļi, ziedkāposts, sīpoli, ķiploki, paprika u.tml.), kurus vari sakombinēt visdažādākajos veidos un proporcijās, ļaujot izpausties savai fantāzijai;
  • saldais krējums, piens, kokosriekstu piens vai siers (vislabāk dārzeņu krēmzupas garšu papildinās kausētais siers, krēmsiers, kazas siers, parmezāns vai neliels daudzums zilā siera);
  • garšvielas un garšaugi (sausās garšvielas pievieno dārzeņiem jau vārīšanās laikā, kapātus garšaugus, kad dārzeņi jau gatavi – īsi pirms smalcināšanas ar blenderi, vai pārkaisi ar tiem zupu pirms pasniegšanas);
  • grauzdētas sēkliņas (ķirbju, sezama u.tml.), rieksti vai grauzdiņi pasniegšanai.

Šajā rakstā mācījām, kā pagatavot ideālos grauzdiņus, ko pievienot zupai vai salātiem

Ja vēlies, lai biezzupai paredzētie dārzeņi izvārās ātrāk, vari tos sagriezt mazākos gabaliņos, bet, ja nevēlies lieki pūlēties, vari dārzeņus vārīt arī lielos gabalos.

Foto: Shutterstock

Krēmzupai būs piesātinātāka garša, ja dārzeņus pirms vārīšanas apcepsi. Ir divi veidi, kā to paveikt. Ātrākais variants ir cept dārzeņus nelielā dauzumā uzkarsētas eļļas vai sviesta tai pašā katliņā, kurā tiks gatavota zupa un, kad dārzeņi ir apcepti, vienkārši pārliet tos ar ūdeni, pievienot garšvielas un vārīt, līdz tie ir gatavi. Bet var dārzeņus pārslacīt ar eļļu un cept cepeškrāsnī.

Jāteic, ka vārīšana ir laikietilpīgākais process visā krēmzupas pagatavošanas receptūrā, jo, kad dārzeņi ir gatavi, atliek tikai tos sasmalcināt ar rokas blenderi, pakāpeniski pievienojot pienu, kokosriekstu pienu vai saldo krējumu. Ja nebaidies no kalorijām, iemaisi krēmzupā paciņu kausētā siera.

Zupas vēlamo biezumu vari koriģēt, pievienojot tai buljonu vai tējkannā uzvārītu verdošu ūdeni. Garšas uzlabošanai vari pievienot arī nedaudz sausa baltvīna.

Dārzeņu zupu parasti pasniedz ar baltmaizes grauzdiņiem, bet vari pagatavot tos arī no rupjmaizes, saldskābmaizes vai graudu maizes. Ja vēlies, vari ieberzēt grauzdiņus ar ķiploku. Ja nevēlies nopūlēties, gatavojot grauzdiņus, nopērc tos jau gatavus, vai pasniedz zupu, pārkaisot ar grauzdētām sēklām, riekstiem. Ja nu tiešām nevari pat vienu dienu atturēties no gaļas, tad papildini krēmzupu ar kraukšķīgu bekona šķēli (Izcili kraukšķīga bekona pagatavošanas metodi uzzini šeit).

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!