Ābolkūka ar bezē un valriekstu drumstalām
Foto: Shutterstock
3.1000 10
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

Garda ābolkūka ar bezē un valriekstu drumstalām - viesībām un ballītēm.

Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.

Dzeltenumus saputo ar 1/2 glāzi cukura. Tad iesijā miltus, cepamo pulveri vai pielej dzēstu sodu (1/2 TK sodas pārlej nedaudz 9% etiķa tās dzēšanai).

Uz rupjās dārzeņu rīves pierīvē sviestu un pievieno smalki sarīvētu citrona miziņu. Mīklu mīca ar rokām, līdz mīkla atlec no tām. Ja nepieciešams drusku pievieno miltus, lai var samīcīt.

1/3 mīklas pievieno samaltus vai sasmalcinātus valriekstus, iemīca, mīklu saveļ bumbā un liek saldētavā.

Cepamo formu (ar maliņām, apaļo un ar caurumu pa vidu) ietauko un izklāj ar mīklu, veidojot maliņas uz augšu kā groziņu.

Ābolus nomizo un sarīvē uz rupjās rīves. Ja āboli skābi, pārkaisa cukuru un ļauj sacukuroties, kamēr mīkla gatavojas.

Mīklas "groziņā" liek ābolus.

Olu baltumiem pievieno ~ 1-2 TK citrona sulas un kuļ, līdz veidojas stingras putas. Pievieno 1/2 glāzi cukura un sakuļ. Pārklāj ābolus.

1/3 mīklas izņem no saldētavas un uz rupjās rīves pārrīvē pa virsu baltumiem.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180*C ~ 45 minūtes.

Iesūtīja: Daiga

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form