Ābolkūka ar bezē un valriekstu drumstalām
Foto: Shutterstock
3.1818 11
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
4
4 olas
olas
1 glāze
1 glāze cukurs
cukurs
2 glāzes
2 glāzes milti
milti
200 g
200 g sviests
sviests
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
 
citrona miziņa
citrona miziņa
100 g
100 g valriekstu kodoli
valriekstu kodoli
 
vaniļa
vaniļa
5-6
5-6 āboli
āboli
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Garda ābolkūka ar bezē un valriekstu drumstalām - viesībām un ballītēm.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.

    Dzeltenumus saputo ar 1/2 glāzi cukura. Tad iesijā miltus, cepamo pulveri vai pielej dzēstu sodu (1/2 TK sodas pārlej nedaudz 9% etiķa tās dzēšanai).

    Uz rupjās dārzeņu rīves pierīvē sviestu un pievieno smalki sarīvētu citrona miziņu. Mīklu mīca ar rokām, līdz mīkla atlec no tām. Ja nepieciešams drusku pievieno miltus, lai var samīcīt.

    1/3 mīklas pievieno samaltus vai sasmalcinātus valriekstus, iemīca, mīklu saveļ bumbā un liek saldētavā.

    Cepamo formu (ar maliņām, apaļo un ar caurumu pa vidu) ietauko un izklāj ar mīklu, veidojot maliņas uz augšu kā groziņu.

    Ābolus nomizo un sarīvē uz rupjās rīves. Ja āboli skābi, pārkaisa cukuru un ļauj sacukuroties, kamēr mīkla gatavojas.

    Mīklas "groziņā" liek ābolus.

    Olu baltumiem pievieno ~ 1-2 TK citrona sulas un kuļ, līdz veidojas stingras putas. Pievieno 1/2 glāzi cukura un sakuļ. Pārklāj ābolus.

    1/3 mīklas izņem no saldētavas un uz rupjās rīves pārrīvē pa virsu baltumiem.

    Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180*C ~ 45 minūtes.

    Iesūtīja: Daiga

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form