
Loading...
Sastāvdaļas
4 kg
4 kg āboli
āboli1
1 bundža iebiezinātā piena ar cukuru
bundža iebiezinātā piena ar cukuru250 g
250 g cukurs
cukurs300 ml
300 ml ūdens
ūdensĻoti vienkāršs un garšīgs veids, kā saglabāt ziemas krājumiem bagātīgo ābolu ražu. Maigs ābolu biezenis ar iebiezināto pienu būs gan gards kārums, ko leksēt karotēm vien, gan varēsi to izmantot, lai ziestu uz maizes, brokastu pankūkām vai tortes biskvīta.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma
Ābolus nomizo, izgriež serdes, mīkstumu sagriež šķēlēs vai gabaliņos un liek katlā. Pievieno ūdeni un vāra.
Kad masa sāk burbuļot, turpina vārīt 30 minūtes, ik pa laikam apmaisot, lai nepiedeg.
Tad noņem katlu no plīts, masu sablendē vai iztrin caur sietu, lai iegūtu viendabīgas konsistences biezeni.
Katla saturam pievieno cukuru, iebiezināto pienu un turpina vārīt vēl 20 minūtes.
Karstu masu pilda sterilizētās burkās, aizvāko ar sterilizētiem vāciņiem un atdzesē.
Lai labi garšo!
Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.