Ābolu biezenis ar iebiezināto pienu ziemai
Foto: Shutterstock
3.0000 15
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Ļoti vienkāršs un garšīgs veids, kā saglabāt ziemas krājumiem bagātīgo ābolu ražu. Maigs ābolu biezenis ar iebiezināto pienu būs gan gards kārums, ko leksēt karotēm vien, gan varēsi to izmantot, lai ziestu uz maizes, brokastu pankūkām vai tortes biskvīta.

Ābolus nomizo, izgriež serdes, mīkstumu sagriež šķēlēs vai gabaliņos un liek katlā. Pievieno ūdeni un vāra.

Kad masa sāk burbuļot, turpina vārīt 30 minūtes, ik pa laikam apmaisot, lai nepiedeg.

Tad noņem katlu no plīts, masu sablendē vai iztrin caur sietu, lai iegūtu viendabīgas konsistences biezeni.

Katla saturam pievieno cukuru, iebiezināto pienu un turpina vārīt vēl 20 minūtes.

Karstu masu pilda sterilizētās burkās, aizvāko ar sterilizētiem vāciņiem un atdzesē.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form