Ābolu kūka ar Filadelfijas siera un olbaltumu cepurīti
Foto: Privātais arhīvs
0 0
10 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g sviests
sviests
 
milti
milti
 
āboli
āboli
 
cukurs
cukurs
 
kanēlis
kanēlis
4
4 olu baltumi
olu baltumi
 
Filadelfijas siers
Filadelfijas siers
1
1 olas dzeltenums
olas dzeltenums
 
citronu sula
citronu sula
  • Dažādas mīklas
  • Glazūras, pildījumi un kūku krēmi
  • Plātsmaizes
  • Tortes un kūkas
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Garda smilšu mīklas ābolkūka ar gaisīgu Filadelfijas siera un olu baltumu cepurīti. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Evija Šimanovksa, kura to iesūtījusi "Mana gardākā recepte ar Philadelphia sieru" konkursam.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo sviesta mīklu – sviestu sajauc ar tik daudz miltiem, lai mīkla samīcītos viendabīgā masā. Vislabākais, kā to panākt – miltus pievienot pakāpeniski, ar rokām mīcot mīklu un uzmanot, kas ar to notiek.

    Sviesta mīklu pēc tam izrullē un ieklāj cepampannā. Pa virsu tai izkārto ābolu šķēlītes, kuras apkaisa ar cukuru un kanēli.

    Olu baltumus saputo stingrās putās. Citā traukā nedaudz sakuļ Filadelfijas sieru, kam pievienots vienas olas dzeltenums un pavisam nedaudz svaigi spiesta citronu sula.

    Olu baltumu masu iecilā sierā, un rūpīgi apmaisa. Pēc tam balto masu liek pa virsu āboliem.

    Kūku liek cepeškrāsnī cepties apmēram 180 līdz 200 grādos. Rūpīgi vaktē, kā kūka cepas, brīdī, kad tās apakšiņa paliek brūna, kūku ņem laukā no cepeškrāsns (20– 30 minūtes).

    Recepti iesūtīja: Evija Šimanovska

    Atgādinām, ka ikvienam ir iespēja laimēt Philadelphia sieru kolekciju. Viss, kas jādara – jāpagatavo savs gardākais ēdiens ar šo sieru, jānofotografē un jāsūta receptes apraksts uz e-pastu receptes@delfi.lv. Receptes var iesūtīt līdz 3. decembrim. Vairāk par konkursu lasi šeit.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form