Foto: Shutterstock

"Ierastās rauga, kārtainās un kefīra mīklas vietā pagatavo ābolu plātsmaizi no gardās biezpiena mīklas, kura nevienu neatstās vienaldzīgu," tā recepti "Tasty" izsludinātajam konkursam, kura galvenā balva ir virtuves piederumu komplekts konservēšanai, piesaka Agita Valtere.

60Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 gsviests vai margarīns300 gcukurs500 gbiezpiens4 olas2 glāzesmilti1 TKdzeramā soda6 lieli āboli

Sagatavošana

1

Skābenus ābolus, kas piemēroti cepšanai, nomizo un sagriež daiviņās. Sviestu izkausē.

2

Cukuru sakuļ ar olām, atstājot aptuveni 5 ĒK cukura ābolu pārbēršanai.

3

Pievieno sakultajām olām biezpienu un sodu, un iemaisa. Pievieno miltus. Beigās iemaisa kausēto sviestu. Visu kārtīgi izmaisa.

4

Mīklu lej uz plāts, kur ieklāts cepampapīrs. Izkārto ābolu daiviņas uz mīklas. Ābolus pārber ar atlikušo cukuru. Pārkaisa ar kanēli.

5

Plātsmaizi cep cepeškrāsnī 185 grādos 40-45 minūtes.

Lai labi garšo!

Ja arī tev padomā ir kāda pārbaudīta recepte, neturi sveci zem pūra – padalies ar recepti komentāros, raksti mums: receptes@delfi.lv vai atsūti recepti, izmantojot "Tasty" recepšu pievienošanas formu (un, iespējams, tieši tu laimēsi vērtīgu balvu – "Tescoma" virtuves piederumu komplektu konservēšanai!).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!