Ābolu plātsmaize ar gardu biezpiena mīklu
Foto: Shutterstock
3.7143 49
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g sviests vai margarīns
sviests vai margarīns
300 g
300 g cukurs
cukurs
500 g
500 g biezpiens
biezpiens
4
4 olas
olas
2 glāzes
2 glāzes milti
milti
1 TK
1 TK dzeramā soda
dzeramā soda
5-6
5-6 lieli āboli
lieli āboli
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Plātsmaizes
  • Pasaules Virtuve
  • "Ierastās rauga, kārtainās un kefīra mīklas vietā pagatavo ābolu plātsmaizi no gardās biezpiena mīklas, kura nevienu neatstās vienaldzīgu," tā recepti "Tasty" izsludinātajam konkursam, kura galvenā balva ir virtuves piederumu komplekts konservēšanai, piesaka Agita Valtere.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Skābenus ābolus, kas piemēroti cepšanai, nomizo un sagriež daiviņās. Sviestu izkausē.

    Cukuru sakuļ ar olām, atstājot aptuveni 5 ĒK cukura ābolu pārbēršanai.

    Pievieno sakultajām olām biezpienu un sodu, un iemaisa. Pievieno miltus. Beigās iemaisa kausēto sviestu. Visu kārtīgi izmaisa.

    Mīklu lej uz plāts, kur ieklāts cepampapīrs. Izkārto ābolu daiviņas uz mīklas. Ābolus pārber ar atlikušo cukuru. Pārkaisa ar kanēli.

    Plātsmaizi cep cepeškrāsnī 185 grādos 40-45 minūtes.

    Lai labi garšo!

    Ja arī tev padomā ir kāda pārbaudīta recepte, neturi sveci zem pūra – padalies ar recepti komentāros, raksti mums: receptes@delfi.lv vai atsūti recepti, izmantojot "Tasty" recepšu pievienošanas formu (un, iespējams, tieši tu laimēsi vērtīgu balvu – "Tescoma" virtuves piederumu komplektu konservēšanai!).

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form